İSTİKLÂL MARŞI’NIN 100. YILI ANISINA DÜZENLENEN RESİM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

İSTİKLÂL MARŞI’NIN 100. YILI ANISINA DÜZENLENEN RESİM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

DERECEYE GİREN RESİMLER SERGİLENDİ BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ FATMA AKKUŞ ALDI Millî Duygular Tuvallere Taşındı İstiklâl Marşı’nın kabul...

A+A-

DERECEYE GİREN RESİMLER SERGİLENDİ

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ FATMA AKKUŞ ALDI

Millî Duygular Tuvallere Taşındı

İstiklâl Marşı’nın kabul edilişinin 100. yıl dönümünde TYB Konya Şubesi, NE Üniversitesi ve Meram Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Resim Yarışması Ödül Töreni yapıldı ve Resim Sergisi açıldı. Millî duyguların tuallere yansıdığı sergide eser sahiplerine ödülleri takdim edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 2021 yılının ‘İstiklâl Marşı Yılı’ olarak ilan edilmesine eş zamanlı olarak Meram’da İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. yılı anısına resim sergisi ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Meram Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkan Vekili Prof.Dr. Ahmet Çaycı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur, gaziler, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Programın açılışında sahnelenen İstiklâl Şairimiz Mehmed Âkif Ersoy’u konu alan tiyatral gösteri, salondakilerden büyük beğeni topladı.

2021 yılı İstiklâl Marşı’mızın 100. yılı olması programları çerçevesinde ulusal çapta bir resim yarışması düzenlenmişti. Yarışmaya 75 eser katılırken 45 eser sergilenmeye hak kazandı. 9 eser ise ödül aldı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş:

"Ömrümüz Yettiğince İstiklâl Marşımız ve Mehmed Âkif'i Anlamaya, Anlatmaya Çalışacağız."

İSTİKLÂL MARŞI’NIN 100. YILI ANISINA DÜZENLENEN RESİM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDIİstiklâl Şairi Mehmed Âkif Ersoy'un bu toprakların yetiştirdiği en önemli şahsiyetler arasında olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “İstiklâl Marşı’mızın baştan sona her cümlesi bir ders, her mısrası bu günümüze ışıktır. Mehmed Âkif Ersoy, İlim ve irfan geleneğimizin sembolüdür. İstiklâl Marşı’mız, dilimizle söylerken kalbimizle de hissettiğimiz, aidiyetimizin, istiklâl ve istikbal anlayışımızın temsilidir. Zamanın imkânsızlıklarına rağmen, canı pahasına istiklâl mücadelesi veren bir ecdada sahip olduğumuzu zihinlerimizde taze tutmak gerekiyor. Bilindiği üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz tarafından 2021 yılı ‘İstiklal Marşı Yılı’ olarak ilan edildi. Buna eş zamanlı olarak Necmettin Erbakan Üniversitemiz ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubemizle el ele vererek ulusal çapta bir resim yarışması düzenledik ve Mehmed Âkif’in ahirete irtihal edişinin 85. Yıl dönümünde böyle bir etkinlikte buluştuk. Vatanına olan sevgisini, eline aldığı bir resim fırçası ile boş tuale resmeden değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Ömrümüz yettiğince İstiklâl Marşı’mızı ve Millî Şairimiz Mehmed Âkif’i anlamak, anlatmak için tüm samimiyet ve gayretimizle bu yolda revan olacağız” şeklinde görüş belirtti.

Konuşmaların ardından, düzenlenen yarışmada Birincilik ödülünü Fatma Akkuş aldı. Dereceye giren ve resimleri sergilemeye hak kazanan eser sahiplerine ödülleri takdim edildi.

İSTİKLÂL MARŞI’NIN 100. YILI ANISINA DÜZENLENEN RESİM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

İSTİKLÂL MARŞI’NIN 100. YILI ANISINA DÜZENLENEN RESİM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.