KARATAY'DA KUTLU DOĞUMA NAATLAR PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

KARATAY'DA KUTLU DOĞUMA NAATLAR PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı M. Ali Köseoğlu, Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak özellikle son 15 yılda...

A+A-

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı M. Ali Köseoğlu, Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak özellikle son 15 yılda Konya ve Türkiye'nin manevi iklimine, kültür ve sanat programlarıyla katkı vermeye çalıştıklarını belirterek bu programları Karatay Belediyesi ile müşterek yaptıklarını söyledi. Ortaklaşa gerçekleştirilen bu tür programlarda şiir ve edebiyatın bahçesi olarak gördükleri Karatay'ın, anlamlar dünyasını zenginleştirdiğini belirten Köseoğlu, Mevlana'nın mesnevisinden aralanarak Konya'ya ve tüm Dünya'ya taşan mısraların kapısında da Karatay ilçesinin durduğunu ifade ederek bu kutlu kapıya hizmet etmenin memnuniyetini yaşadıklarını sözlerine ekledi ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Ardından söz alan Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, kutlu doğum haftası münasebetiyle bu tür yapılan faaliyetlerin Peygamber Efendimizi anlatmaya vesile olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti ve hayırlara vesile olmasını diledi.
Protokol konuşmalarında son olarak söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile ortaklaşa yapılan Kutlu Doğuma Naatlar programında en sevgiliye şiirler okunacağını ve bu şiirleri şairlerin kendilerinden dinlemenin mutluluk verici olduğunu ifade ederek programa katılan şairlere teşekkür etti. Başkan Mehmet Hançerli ayrıca Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile birlikte daha farklı kültürel programları birlikte yapacaklarının müjdesini verdi.
Konuşmaların ardından Konya ve şehir dışından gelen şairler Ahmet Efe, Atilla Yaramış, Erdal Çakır, Fatma Şengil Sezer, İbrahim Demirci, M. Ali Köseoğlu, Mehmet Kurtoğlu, Mustafa Uçurum, Vural Kaya ve Yunus Emre Altuntaş Peygamber Efendimiz için yazdıkları naatları kendileri seslendirerek dinleyenleri manevi bir atmosfere taşıdılar. Programın sonunda Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç tarafından şairlere çiçek ve hediye takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.