KONYA BU İŞİ SERİYE BAĞLADI !

KONYA BU İŞİ SERİYE BAĞLADI !

Konya'nın haberini Londra'dan aldık. TYB Konya Şubesi 2012 yılı kültürel etkinlik takvimini açıklayarak etkinliklerine başlamış. "TYB Konya Şubesi,...

A+A-


Konya'nın haberini Londra'dan aldık. TYB Konya Şubesi 2012 yılı kültürel etkinlik takvimini açıklayarak etkinliklerine başlamış.

"TYB Konya Şubesi, 2012 yılı Kültürel Etkinlik Takvimini açıkladı" diye bir haber gözüme çarptı. Ocak ayında M. Ali Köseoğlu'nun şube başkanlığına seçilmesinin ardından biraz daha ilgi ile takvimin açıklanmasını bekliyordum. Bu haber beni 10 yıl geriye, 2002 yılına aldı götürdü. 2002 yılından bugüne Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, her yıl kültürel etkinlik takvimi hazırlıyor ve her hafta sonu bir program gerçekleştiriyor Konya'da. Bu etkinliklerdeki konuşmalar ise "söz uçar yazı kalır" misali kayıt altına alınıyor ve daha sonra kitaplaştırılıyor. Konya'da Kültür ve Medeniyet, Konya'da Düşünce ve Hayat, Konya Öykü Günleri, Konya'da Sanat ve Edebiyat yayınlanmış kitaplardan bazıları.

Mekan Önemli !

Mekanlar, insanların tanışmasına, buluşmasına ve sonrasında kaynaşmasına zemin oluşturması açısından önemlidir. TYB Konya da benim için ve sanırım Konya'da yaşayan birçok kişi için bu görevi yıllardır yerine getirdi ve getiriyor. Konya'da yaşadığım süre içerisinde birbirinden değerli bir çok kişi ile orada tanıştım.

Kimleri tanıdım?

Başta İbrahim Demirci olmak üzere Osman Özbahçe, Ahmet Köseoğlu, Abdullah Harmancı, Mehmeh Harmancı, Köksal Alver, M. Ali Köseoğlu, M.Akif Kuruçay, Vural Kaya, Murat Güzel, Yasin Aktay, Hasan Arslan gibi ismini burada sayamayacağım bir çok değerli insanla tanışma zemini oluşturmuştur TYB Konya Evi. Onun dışında Rahmetli Erdem Bayazıt'tan Rasim Özdenören'e, Turan Karataş'tan Mustafa Armağan'a, İskender Pala'dan İsmet Özel'e, Ali Birinci'den Ali Osman Koçkuzu'ya, Fahri Tuna'dan Yusuf Kaplan'a ve Asım Gültekin'e aradan geçen on yıl içerisinde bir çok isimle programlar vasıtasıyla tanışma, görüşme ve sohbet etme imkânı buldum, çok istifade ettim.

Programlar öncesinde, esnasında ve sonrasında konuşmacılarla mutlaka çay, yemek ve sohbet imkânı bulunurdu. İl dışından gelen misafirler TYB Konya evinde ağırlanır, orada sohbet edilirdi. "Hafta sonu TYB'de görüşelim" bir parola gibiydi. Şimdi uzaklardan, Londra'dan, 2012 takvimini gördüğümde bunları hatırladım birden.

2012 etkinlik takviminde neler var?

Takvime bakınca Konya Büyükşehir Belediyesi olmak Konya Belediyeleri'nin "artık" kültürel etkinliklere daha fazla destek vermeye başladığını farkettim. "Şehir Konferansları" üstbaşlığında gerçekleştirilecek programlarda Mustafa Armağan, Yavuz Bahadıroğlu, Doç. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Yasin Aktay, Dr. Necmettin Turinay, Arif Ay konuşacak. Diğer dikkat çeken programlar arasında "Ölümünün 50. yılında Tanpınar" paneli, "100. yılında Balkan Savaşları", kısa film gösterimleri, Ramazan'da "Huzur Sohbetleri", "Şehir Tarihi Yazarları" kongresi, "Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği" sayılabilir. Hepsi bu kadar değil elbet. Her hafta sonu bir etkinlik var Konya'da. Daha fazla ayrıntı TYB Konya Şubesi'nin internet sitesinde (www.tybkonya.com)yer alıyor.



Ümit Savaş Londra'dan özleyerek haber verdi

Ümit Savaş - www.dünyabizim.com



Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.