KONYA TYB "HECE"Yİ KONUŞTU

KONYA TYB "HECE"Yİ KONUŞTU

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin 2013 Kültürel Etkinlikleri kapsamında "Edebiyatımızda Dergicilik ve Hece Dergisi" adıyla bir söyleşi düzenlendi....

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin 2013 Kültürel Etkinlikleri kapsamında "Edebiyatımızda Dergicilik ve Hece Dergisi" adıyla bir söyleşi düzenlendi. Hece dergisi editörü Abdürrahim Karadeniz'in konuşmacı olarak katıldığı programın moderatörlüğünü Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyesi Abdullah Harmancı yaptı. Abdürrahim Karadeniz, Konya'nın kendi hayatında önemli bir yere sahip olduğunu, Konya dışındaki programlarda çok fazla yer almadığını belirtti. 1997 yılının Ocak ayından itibaren kesintisiz olarak yayımlanan Hece dergisinin bugüne kadar 201 sayı yayımladığını anlatan Karadeniz, bunun yanı sıra ayrıca Hece Öykü adıyla elli sekiz sayı yayımlanmış bir öykü dergilerinin olduğunu ifade etti.

GELENEĞİ GELİŞTİRMEK AMACINDA

Yakında 300. kitabını çıkaracak olan Hece Yayınları da dahil olmak üzere, iki dergi ve bir yayınevi olarak Hece'nin çalışmalarını sürdüreceğini belirten Abdürrahim Karadeniz, Hece dergisinin Sebilürreşad, Büyük Doğu, Diriliş gibi dergilerin bir ardılı olduğunu, ancak, geleneği aynen yinelemek yerine geleneği yenileyerek, geliştirerek sürdürmek amacında olduklarını, geçmişten devralınan mirasın geliştirilerek yeni nesillere aktarılması gerektiğini ifade etti.

ÖZEL SAYILAR ÇOK ÖNEMLİ

Abdullah Harmancı ise Hece'nin en önemli yönlerinden birinin özel sayılar yayımlaması olduğunu, Necip Fazıl'dan Sezai Karakoç'a kadar pek çok isim hakkında yapılan özel sayıların kültürel birikimimize çok önemli katkılarının olduğunu belirtti. TYB Konya Şubesi Başkanı M.Ali Köseoğlu da, programın sonunda, Hece'nin 201. sayısında kendi kapağından Hece dergisini dosya konusu yaptığı bir zamanda Konya'da Hece'yi konuşmanın güzelliğine işaret ederek, konuşmacı Abdürrahim Karadeniz'e teşekkür etti ve katılım beratı takdim etti. Program Hece dergisinin Konya'daki yazarlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.