Konya'da iyi ki TYB var!

Konya'da iyi ki TYB var!

Konya Şubesi ise Konya'da 19 yıldır kültür ve sanat alanında hizmet veriyor... TYB Konya Şubesi'ni okuyucularım da yakından takip ediyorlardır, ben şahsen...

A+A-

Konya Şubesi ise Konya'da 19 yıldır kültür ve sanat alanında hizmet veriyor... TYB Konya Şubesi'ni okuyucularım da yakından takip ediyorlardır, ben şahsen bu toplulukla birlikte olmaktan, birlikte anılmaktan son derece mutluyum. Geçtiğimiz haftalarda Ankara'da gerçekleşen 5. Şubeler Buluşması'nda Konya Şubemizin örnek gösterilmesi hepimizi memnun etti. Ondan önce açıklanan TYB'nin yılın fikir adamı ve sanatçıları ödüllerinde de Konya Şubemizin etkinliği öne çıkarak Konya'dan değerli arkadaşlarımız ödüle layık görülmüşlerdi. Bu ödüller Konya'mızın hangi değerlere sahip olduğunun da bir göstergesidir bence...

2013 DOLU DOLU GEÇECEK Geçtiğimiz Çarşamba günü Kültür Park'taki İl Halk Kütüphanesi'nde basının karşısına geçen TYB Konya Şube Başkanımız M. Ali Köseoğlu ve yönetim kurulu üyeleri 2013 yılının kültürel etkinlikler takvimini açıkladılar. TYB yönetimi kış rehavetine girmeden, gece-gündüz, kar-kış demeden toplantılar yaparak özverili bir çalışma yapıp ilimiz içersinden ve il dışından birçok kişi ve kuruluş ile irtibat kurup, TYB'nin 35. kuruluş yılı nedeni ile 35 ayrı kültürel programı takvime bağlamışlar. Takvimin içeriğinden bahseden Başkan Köseoğlu yanına aldığı yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra kültür adamlarını da portrenin içerisine katarak birlik, beraberlik, sevgi ve muhabbet içersinde olduğunu gösterdi. Sadece kültürel etkinlikler takviminin açıklandığı bir programa basın mensupları ile yazarların dışında, fotoğraf sanatçıları, kültür sanat adamları, hatta Necmettin Erbakan Üniversitesi Edebiyat öğrencilerinin de katılması TYB etkinliklerinin Konya için ne kadar önemli olduğunun ve merakla beklendiğinin işareti gibiydi.

İLK PROGRAM ÇANAKKALE'DEN İSTİKLAL MARŞI'NA Açıklanan 35 programın ilki 9 Mart 2013 Cumartesi günü Konya'mızın sevilen siması Doç. Dr. Caner Arabacı'nın konuşmacı olduğu Çanakkale'den İstiklal Marşı'na başlığıyla gerçekleşti. TYB Konya Şubesi'nin etrafında düzenleme çalışmaları yapıldığı için bu yıl programların pek çoğu İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşecek. Bu yüzden kütüphane müdürü Hasan Coşar Beye teşekkür ediyoruz. Doç. Dr. Caner Arabacı Hocamız, salonu dolduran onlarca dinleyiciyi tarihin derinliklerine aldı götürdü. Öğreniyoruz ki Çanakkale Savaşı yılları Milli şairimiz merhum Akif'in vazife için Teşkilât-ı Mahsusa Başkanı Eşref Bey (Kuşçubaşı) ile Arabistan'da Hicaz'a gittiği yıllardır. Hicaz demiryolunun el-Muazzam istasyonunda bulunmaktadırlar. Bu bir çöl istasyonudur ve çölde istasyondan başka hiç bir bina yoktur; ne bir insan, ne hayvan, ne yeşillik ne de yaşam... Kuşcubaşı'nın çöl kuşlarını takiben su bulmaya çalıştığı çölde bu istasyonu bulmuşlardır. Çanakkale harbi devam etmektedir ama harbin gidişatından gönülleri vatanlarında sürmekte olan yedi düvele karşı verilen harbin nasıl sürdüğünden haberi olmayan bu çöldeki arkadaşlar, bir istasyona rastlamışlar ve o istasyondan çektikleri bir telgrafla harbin lehimize dönmüş olduğu haberini alınca Akif o anda arkadaşının omzuna yaslanıp saatlerce ağlamıştır. Çünkü onların o çöldeki yaptıkları görevden daha önemli olan Çanakkale ve İstanbul yani Osmanlı payitahtıdır... Akif cismen değil ama ruhen Çanakkale'de olduğunu "Şu boğaz harbi nedir var mı ki dünyada eşi" diyerek göstermiştir.

İSTİKLAL MARŞI NASIL YAZILDI? Çanakkale ruhu hiç şüphesiz İstiklal Marşı'nda makes bulur. Caner Hocamız İstiklal Marşı'nın yazım süreciyle ilgili de çok önemli bilgiler verdi. İstiklal Marşı'nın milli bir marş olduğunu, bestesinin de milli bir beste olması gerektiğini anlattı. Caner Hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Konya'daki kültürel boşluğu dolduracak şekilde hazırlanmış 35 program için TYB Konya Şubesi yönetimine, Konya'daki değerli kültür-sanat adamlarına ve TYB Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'na da teşekkür ediyorum. Bu güzel programları takip etmek de hepimize ayrıca bir görev. TYB'nin 2013 kültürel etkinlikler takvimine TYB Konya Şubesi'nden ayrıca www.tybkonya.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.