Konyalı yazarların Sarıveliler'de dikili fidanı oldu

Konyalı yazarların Sarıveliler'de dikili fidanı oldu

TYB Konya Şubesi'nin Karaman'ın Sarıveliler İlçesi'ne düzenlediği geziye katılan Konyalı yazarlar, fidan dikti, tabiat yürüyüşü yaptı, uçurtma şenliğine...

A+A-

TYB Konya Şubesi'nin Karaman'ın Sarıveliler İlçesi'ne düzenlediği geziye katılan Konyalı yazarlar, fidan dikti, tabiat yürüyüşü yaptı, uçurtma şenliğine katıldı ve köylülerle ve öğrencilerle bir ara geldi.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin 'Yazılacak Çok Şeyimiz Var' gezisi bu yıl Karaman'ın Sarıveliler İlçesi'ne gerçekleşti. Sarıveliler İlçesi Milli Eğitim Müdürü Musa Dalkılıç'ın ev sahipliğinde gerçekleşen geziye katılan Konyalı gazeteci, yazar ve fotoğraf sanatçıları fidan dikti,tabiat yürüyüşü yaptı, uçurtma şenliğine katıldı ve öğrencilerle bir ara geldi. İlk olarak Sarıveliler İlçesi TOKİ Mevkii'nde Sarıveliler Derneği tarafından gerçekleştirilen fidan dikimi ve uçurtma şenliğine katılan Konyalı yazarlar, ilçeliler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Geziye katılan her bir yazarın fidan diktiği etkinliğe Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur'la birlikte Sar-Der Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akgül de katıldı. Burada bir konuşma yapan TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, "Konyalı yazarlar olarak Sarıveliler ilçemizde dikili birer ağacımızın bulunmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. İnsanın dikili bir ağacının bulunduğu her yer kendi memleketi gibidir. Dolayısıyla belediye başkanımızdan ve ilçelilerimizden bu fidanlara iyi bakmalarını istiyoruz. Kendimizi bu fidanlar yeşerdiği müddetçe Sarıvelilerli addediyoruz" dedi.

KÖYLÜLERDEN YAZARLARA BÜYÜK İLGİ

Belediye Başkanı Hayri Samur da Konyalı yazarları Karacaoğlan'ın da diyarı olan Sarıveliler ilçesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dikilen her bir fidana sahip çıkacaklarını, Sarıveliler'in daha da yeşil bir belde olması için çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Konyalı yazarları belediye binasında ağırlayan Başkan Hayri Samur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dalkılıç'a ve TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu'na teşekkür etti. Başkan Dalkılıç'ın ilçe hakkında bilgi verdiği toplantının ve yöresel ikramların ardından yazarlar, ilçe turunun ardından Göktepe'de bulunan Büğlü Baba şifalı çamurunun bulunduğu bölgeyi ve Köristan Kaya Mezarları'nı gezdi. Çukurbağ Köyü'nde, Köy Muhtarı Mehmet Olgun ve köylüler tarafından hazırlanan yöresel ikramlarla ağırlanan yazarlar, burada köylülerle sohbet etti. Özellikle köylü çocuklar ve kadınlar Konyalı yazarlara büyük ilgi gösterdi. Köy Muhtarı Mehmet Olgun, yazarları köylerinde ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirterek, heyete teşekkür etti.

YAZARLAR YURT ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Işıklı ve Günder Mevkii'nde manzara seyri ve doğa yürüyüşü yapan yazarlar, akşam da Göktepe Yatılı Ortaokulu'nda öğrencilerle birlikte"Yazarlarla Birgün" etkinliğine katıldı. Programa katılan yazarlar kendilerini öğrencilere tek tek tanıtarak çeşitli tavsiyelerde bulundular. Öğrenciler de yazarlara merak ettikleri konular hakkında çeşitli sorular sordular. Programın sonunda TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu'na bir tablo hediye eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Dalkılıç, yazarların öğrencilerle buluştuğu etkinliğin son derece verimli geçtiğine işaret etti. Heyete ver TYB Konya Şube Başkanı'na teşekkür eden Dalkılıç, çeşitli vesilelerle bu tür programların devam edebileceğini söyledi. Göktepe Yatılı Ortaokulu Kütüphanesi'ne ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Dalkılıç'a çeşitli kitaplar hediye eden TYB Konya Şube Başkanı Köseoğlu da, "Sabah fidan dikme etkinliğiyle başladığımız gezimizde akşam da fidan gibi serpilen çocuklarımızla bir araya geldik. Yıl boyu gerçekleştirdiğimi etkinliklerimiz arasında çok anlamlı bulduğum bu geziye emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Program öğrencilerle yazarların sohbetinin ardından sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.