KÜLTÜREL ETKİNLİK BEREKETİ

KÜLTÜREL ETKİNLİK BEREKETİ

TYB Konya Şubesi sekreteri Feridun Bey'den aldığım bir telefonla Meram Belediyesi'nin TYB Konya Şubesi üyeleri ile ve gazeteci dostlarımızla yapacağı kahvaltılı...

A+A-
TYB Konya Şubesi sekreteri Feridun Bey'den aldığım bir telefonla Meram Belediyesi'nin TYB Konya Şubesi üyeleri ile ve gazeteci dostlarımızla yapacağı kahvaltılı basın toplantısına davet edilmiştik.

İşte bu davete icabet ederek 14 Mart Çarşamba sabahı saat 8.30 civarlarında Meram Belediye binası önünde idim. Bir kalabalık gözüme çarptı, büyükçe lüks bir otobüs belediye önünde durmuş, Başkan Serdar Kalaycı elinden tuttuğu minik çocuklarla pür neşe ile belediye kapısından çıkıp otobüse doğru geliyordu. Miniklerle kucaklaştı, onları öptü, ardından öğretmenler ve çocukların aileleri de belirdi. Sordum yetkililere "nedir bu kalabalık" diye... Meram Belediyesi Basın Bürosu çalışanlarından Sevgili Bedir Köseoğlu, "İsmail abi, belediyemiz tarafından düzenlenmiş olan İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren çocuklarımızı ödüllendirmek için öğretmenlerini ve ailelerini Başkanımız Serdar Kalaycı Bey, Mehmet Akif Ersoy ile özdeşleşmiş olan Taceddin dergahını gezmeye gönderiyor" diyordu.

Maşallah! Sevgili Başkan Serdar Kalaycı, yaptığı fiziki belediye çalışmalarının yanında kültürel belediyeciliğe de büyük zaman ayırarak öyle güzel faaliyetlere, öyle hassas bizi biz yapan konulardaki etkinliklere imza atıyor ki... İnsan bu kadar özverili çalışmaya gıpta etmeden yapamıyor doğrusu.

Başkaları ne derse desinler, bizler Meram'da ikamet ettiğimiz için yapılan fiziki çalışmaları yerinde görme imkanı buluyoruz. Her taraf maşallah şantiye gibi, parça parça çalışmalar, yeni sokaklar açmalar, bu açılan sokaklara kum, çakıl serip vatandaşın ayağını çamurdan korumalar, bolca yağan kar ve çetin geçen kışın ardından hemen ilk fırsatta bu tür çalışmaların yapılması yazın yapılacak olanların bir işareti ve başlangıcıdır.

Neyse... Saat 9.00 oldu... Sayın Başkan katılımcı TYB üyeleri ve basının değerli mensupları ile bir araya geldi. Konu 16 Mart günü başlayıp 5 gün sürecek olan Doç. Dr. Caner Arabacı hocamızın yazdığı 'Siper Okulu' adlı tiyatro oyununun Konevi Kültür Merkezi'nde oynanacağı ile ilgili idi. Tabi metnin yazarı değerli Caner Arabacı hocamız da aramızda toplantıya katılan konuklardandı.

Daha sonra Hasan Kaçan'ın da konuk olacağı "Çanakkale" adlı bir program daha gerçekleştirecekleri müjdesini verdi. Ardından Konya'da tüm liselerin katılımı ile Ayşe Egesoy hanımın suculuğunu yapacağı "Alkol ve uyuşturucudan uzak durma" adlı bir program gerçekleşecekmiş... "Önümüzdeki günlerde daha birçok temel atma törenleri gibi faaliyetlerle karşınıza çıkacağız ama ben şimdi o konulara girmeyeceğim" deyip, Meram sınırları içersinde bulunan Sahipata Camii'nin ve Sırçalı Medrese'nin o güzel renklerlinden esinlenerek yaptırdıkları Meram Belediyesi'ne has kravatın da tanımını yapıyordu. Serdar Bey, yapılmakta olan ve daha ilerde yapılmasını planladıkları kültürel etkinlikleri bir bir sayarken, doğrusu "bu kadar hıza yetişmek mümkün değil" diyordum ben kendi açımdan.

Başkan konuşmasını bitirdikten sonra konuşma sırasını TYB Konya Şube Başkanı Sayın M. Ali Köseoğlu ve Caner Arabacı hocamıza bıraktı. M. Ali Bey, Caner hocama mikrofonu uzattı o mütevazi hoca TYB başkanına "lütfen siz devam edin ben sonra konuşayım" deyip kibarlığını bir kere daha gösteriyordu.

Sevgili M. Ali Köseoğlu sözü ilk olarak yapılan kahvaltıya getirip şu duygulu konuşmayı yapıyordu: Başkanımıza, bu kahvaltı yerine keşke hoşaf ve ekmek ikram etseydik arkadaşlara, dedim. Çanakkale destanının yazıldığı o günlerde dedelerimizin tek bir öğün yiyebildikleri şey hoşaf ve ekmekti.

Bunun ardından TYB Konya Şubesi'nin bu yıl yapacağı kültürel etkinliklere bir nebze değinerek bilgiler verdi. Ardından Safahat'tan şu mısraları okudu

"Bu, taşındır" diyerek Ka'be'yi diksem başına;

Ruhumun vayhini duysam da geçirsem taşına;

Sonra gök kubbeyi alsam da, rida namıyle;

Kanayan lahdine çeksem bütün ecramıyle;

Mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan;

Yedi kandilli Süreyya'yı uzatsan oradan;

Sen bu avizenin altında, bürünmüş kanına;

Uzanırken, gece mehtabı getirsem yanına,

Türbedarın gibi ta fecre kadar bekletsem;

Gündüzün fecr ile avizeni lebriz etsem;

Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana...

Yine bir şey yapabildim diyemem hatırına.

Başkan Köseoğlu, bu mısraları okuyup duygusal bir ortam oluşturduktan sonra, "Çanakkale şehitlerinin anısına ne yapsak, onların hatırlarına bir şey yapabilmiş olmayız. Yine de bu programların Çanakkale ruhunun anlaşılmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.

Ardından sözü Caner hocamız aldı. Ve Serdar Bey'i bu anlamlı çalışmalardan dolayı kutladı.

Ben de hem Meram Belediyesi'ni hem de TYB Konya Şubesi'ni kutluyorum. Bir yandan belediyemizin diğer yandan da TYB'mizin etkinlikleriyle çok güzel bir kültürel ortam yaşayacağız diye düşünüyorum.

MEMLEKET - İSMAİL DETSELİ
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.