KÜLTÜRÜMÜZ KİMLİĞİMİZDİR ve ATAROĞLU'NA VEFA

KÜLTÜRÜMÜZ KİMLİĞİMİZDİR ve ATAROĞLU'NA VEFA

Konya önümüzdeki günlerden itibaren yoğun bir şekilde kültürel programlara girmeye hazırlanıyor. Selçuklu Başkenti ve Mevlâna Diyarı Konya'mızda çeşitli...

A+A-
Konya önümüzdeki günlerden itibaren yoğun bir şekilde kültürel programlara girmeye hazırlanıyor. Selçuklu Başkenti ve Mevlâna Diyarı Konya'mızda çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından yıllardan bu yana devam ettirilip gelen kültürel programların daha da hız kazanması bekleniyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile Konya Aydınlar Ocağı tarafından yıllardır ara verilmeden her hafta yapılıp gelen kültürel programların şehrimizin eğitim ve kültür hayatına çok şeyler kazandırdığı muhakkaktır.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin de bilhassa son 3 Başkan döneminde, her hafta düzenli bir şekilde olmasa da belirli gün, hafta ve aylarda yaptığı kültürel programlar şehrimize canlılık kazandırmakta ve Konya insanının gönül hayatını etkilemektedir. Konya Merkez İlçe Belediyelerinin de zaman zaman yaptığı kültürel programlar, muhakkak ki Konya'mız için oldukça önemli ve faydalı faaliyetlerdir.

En büyük ve en kalıcı yatırımın insan yetiştirmeye yönelik olarak yapılan yatırım olduğunu düşünenlerdenim. Belediye çalışmalarının sadece teknik faaliyetlerden ibaret olmadığını, bununla birlikte sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem verilmesi gerektiğini yıllardır savunup gelen azınlık bir grup içinde bulunanlardanım. Bunun içindir ki İl Kültür Müdürlüğü görevim esnasında kültürel faaliyetlere oldukça önem vermiş ve daha rahat ve daha fazla kültürel faaliyet yapabilmek amacı ile Konya Kültürünü Araştırma ve Geliştirme Derneğini kurmuş ve az zamanda birçok faaliyeti gerçekleştirme imkânı bulmuştuk. Yine bunun içindir ki, Büyükşehir Belediyesindeki aktif görevim esnasında da sürekli olarak kültürel faaliyetlere fazlaca yer vermenin, yeni yeni kültürel faaliyet alanları oluşturmanın, gönüller inşa etmenin ve beyinlere, yüreklere hitap etmenin taşla, toprakla ve asfaltla uğraşmaktan daha önemli olduğu fikrini yerleştirme çabası içinde olmuşumdur.

Birkaç gün önce Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek tarafından, "Kültürümüz Kimliğimizdir" projesi kapsamında yapılacak olan kültürel programlar açıklanınca duyduğum memnuniyeti izah etmem çok zor. Bu projenin uygulanmaya başlanması ile Konya kültür hayatında büyük bir hareketlilik yaşanacağını beklemek ve tahmin etmek zor olmasa gerek. Bendenize, Belediyecilikte bir numara haline gelmek nasıl mümkün olabilir şeklinde yöneltilen bir soruya hiç düşünmeden kültürel faaliyetlerin en yoğun yaşandığı şehir haline gelmekle şeklinde cevap veririm. İşte Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaya koyduğu bu proje, bu amaca ulaşabilmek adına atılan ilk adımdır.

Konya Kitap Günleri, Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi, Uluslararası Sultan Veled Sempozyumu, Eğitim Kültür Projeleri, Mesnevi Okumaları, Şehir Konferansları ve Eğleniyorum Öğreniyorum Projesi ana başlıkları altında yer alan kültürel faaliyetler programının açıklanması, benim gibi kültürel faaliyetlere duyarlı insanımızı mutlaka heyecanlandırmıştır. Bu ana başlıklara Milli ve Dini Günleri anma ve Âşıklar Bayramı gibi başka ilaveler yapmak mümkündür ama atılan bu ilk adım oldukça önemlidir. Konya'mızın kültür hayatına çok büyük bir katkı sağlayacağına inandığım "Kültürümüz Kimliğimizdir" projesini oluşturan Kültür Daire Başkanı Mücahit Sami kardeşimi ve bu projeye destek veren ve onaylayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek'i tebrik ediyor, sosyal ve kültürel projelerin artarak devam ettirilmesini temenni ediyorum.
Aslında bu proje kapsamından ayrı düşünülmemesi gereken diğer bazı kurumların yaptığı öylesine güzel faaliyetler var ki, onları takdir etmemek mümkün değil. Geçtiğimiz hafta içinde Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesince yapılan, "40. Sanat Yılında Âşık Ataroğlu'na Vefa" programı bunlardan sadece biri.

Aşık Ataroğlu adıyla nam salan Mehmet Atar kardeşim, öğretmenlik yıllarımda beraber çalıştığımız benim aziz can dostlarımdan birisidir. 30 yıla varan tanışıklığımız, dostluğumuz ve gönül beraberliğimiz hiç bozulmadan ve ara verilmeden bugünlere ulaştı çok şükür. Zaman zaman fiziki ayrılıklarımız oldu ise de kalbi ayrılığımız hiç olmadı. Yüreklerimiz hep aynı gaye için attı, gönüllerimiz hep aynı amaç uğruna coştu, kaynadı, taştı.

Vefa sevgi ve dostlukta sebat etmektir, dosta değer vermektir. Vefa kadirşinaslıktır, kıymet bilmektir. Ve vefa dostu terk etmemenin, ahdinde durmanın, sözüne bağlı olmanın ve samimiyetin adıdır.
Aşık Ataroğlu'nu tanıdığım günden bu yana kendisini bu önemli hasletlerden zerre kadar ayrı görmedim. Ataroğlu; tam 40 yıldır sazıyla ve sözüyle, bu önemli hasletlerin topluma yerleşmesi, insanımızın bu yüce duygular içinde yetişmesi için gayret eden, Milli ve mânevi değerlerimize bağlı bir neslin yeşermesi için çabalayan, Konya'mızın kültür hayatına önemli bir katkı sağlayan ve kendisine vefa gösterilmesini hak eden bir kardeşimdir.

Vefa duygusuna sahip bu kardeşime, Yazarlar Birliği Konya Şubesince gösterilen vefa tam yerinde ve isabetli olmuştur. Aşık Ataroğlu kardeşime sağlık ve mutluluk içinde nice yıllar temenni ederken, başta Bekir Şahin olmak üzere Yazarlar Birliği Konya Şubesi yöneticilerine ve programda emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliyorum.

Toplumumuzda vefa duygusunun yerleşmesi ve vefasızlığı tümüyle ortadan kaldırmak amacıyla, vefayı hak eden kültür ve gönül dostları için icra edilen vefa programlarının devam ettirilmesi dileğiyle mutlu yarınlar diliyorum efendim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.