Misyonerler Afrika'yı Hıristiyanlaştırıyor

Misyonerler Afrika'yı Hıristiyanlaştırıyor

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi bu hafta sonu Rida İnsani Yardım Derneği (RİDADER) yöneticileri Mehmet Şahin ve Tamer Kalender'i misafir etti....

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi bu hafta sonu Rida İnsani Yardım Derneği (RİDADER) yöneticileri Mehmet Şahin ve Tamer Kalender'i misafir etti. İl Halk Kütüphanesi Salonu'nda gerçekleşen programda Şahin ve Kalender, RİDADER faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdiler. RİDADER'in faaliyet bölgesi olarak Sudan Bölgesini seçtiğini belirten Dernek Başkanı Mehmet Şahin, hizmette hedef kitlenin önce yetimler, sonra sakatlar ve kadınlar olduğunun altını çizdi. 1900'lü yılların başında Afrika kıtasında yaklaşık 10 milyon kadar Hıristiyan nüfusun yaşadığını söyleyen Şahin, bu rakamın 1970'lerde 70 milyona çıktığını, şu anda ise 400 milyonu geçtiğini belirtti. Sürekli artan Hıristiyan nüfusunun ana sebebi olarak, İslam ülkelerinin bölge ile ilgilenmemeleri gösterildi. Bölgeyi boş bırakan İslam ülkelerine, nispet yaparcasına bölge halkının misyonerler tarafından kuşatıldığı, RİDADER'in İslam dünyası adına bu boşluğu doldurmaya çalışıldığı vurgulandı.

MİLYONLARCA İNSAN MÜLTECİ

Afrika'da milyonlarca insanın mülteci durumuna düşerek kamplarda yaşamak zorunda kaldığını söyleyen Dernek Başkan Yardımcısı Tamer Kalender, konuşmasının başında açlıkla mücadele eden insanların yanında olmaya gayret ettiklerini belirtti. Kalender; Mülteci kamplarında kurdukları aş evleri sayesinde binlerce insanın karnını doyurduklarını ve açtıkları Camiler ve Medreselerde verdikleri eğitimlerle de bölgede İslam'ı canlı tutmaya çalıştıklarını söyledi. Yetimlerin İslam Dininde çok özel bir yeri olduğunu belirten Kalender, "İslam Peygamberi Hazreti Muhammed de bir yetimdi. Kuran-ı Kerimde yetimler ve hakları ile ilgili ayetler var. Biz RİDADER yöneticileri, yetim bir Peygamberin getirdiği dinin mensupları olarak yetimlere yardım konusunda kendi üzerimizde ayrı bir mesuliyet hissediyoruz" diye kaydetti.

MİSYONER OKULLARINI AİLE GÖRÜYORLAR

Yetim çocukların zeki olanlarının misyonerler tarafından özel olarak seçilerek eğitildiğini belirten Kalender "Eğitilen bu çocuklar Hıristiyanlaştırılıyor. Daha sonra eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine dönüyorlar. Bir aileleri olmadığı için de kendilerini yetiştiren misyoner okullarını aile olarak kabul ediyorlar. Aile kabul ettikleri bu okulların yararına çalışıyorlar. Bazı yetim çocuklar da organ mafyası tarafından kaçırılarak pazarlanıyor. Biz RİDA Vakfı olarak bu zeki çocukların misyonerlerin eline düşmesini önlemeye çalışıyoruz. Bu çocukları açtığımız okullarda İslami kurallar çerçevesinde eğitip, iyi Müslümanlar olarak yetişmelerine çalışıyoruz. Bu işte ne kadar başarılı olduğumuzu zaman gösterecek" dedi.

YETİMLERİN DUASI ÇOK ÖNEMLİ

Programın sonunda konuşmacılara günün anısına Katılım Belgesi'ni TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu ile İl Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Cemil Paslı takdim etti. Köseoğlu, günümüzde insanların kendi çocuklarına anne ve baba olmakta zorlandıklarını belirterek, "Dünyanın yetimlerine sahip çıkma gayretinde olan RİDADER ve onun yöneticilerini kutluyorum. İnşallah bu yetimlerin duaları sayesinde dünya ve ahret hayatımız kurtuluşa erer. Herkesi bu çalışmalara destek olmaya davet ediyorum" diye konuştu. Paslı da, RİDA yöneticilerini ve sosyal hizmetler kervanındaki her ferdi ayrı ayrı kutladığını ve bu çalışmalara katılmanın birer insanlık görevi olduğunu söyledi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.