Necip Fazıl okuyoruz

Necip Fazıl okuyoruz

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri farklı bir programla devam etti. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin Karatay Belediyesi, Mevlana...

A+A-

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri farklı bir programla devam etti. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin Karatay Belediyesi, Mevlana Üniversitesi ve Aydınlar Ocağı'nın işbirliğiyle düzenlediği programda öğrenciler Necip Fazıl'ın kitaplarını Mevlana Meydanı'nda okudular. Eski Tarım Bakanı Sami Güçlü, burada yaptığı konuşmada, herkesin okuma konusunda henüz öğrenci olduğunu söyledi. "Bir düşünce adamını, şairi ve yazarı bir şehrin; panellerle, konferanslarla tiyatro oyunlarıyla, kitap okuma etkinlikleriyle anması her zaman mümkün olmuyor" diyen Güçlü, böyle bir etkinliğin, Türkiye'de hiçbir şaire ve yazara şimdiye kadar nasip olmadığını ifade etti. Üstad'ı ve onu sevenlerini bu yönüyle çok şanslı gördüklerini vurgulayan Güçlü, "Necip Fazıl, yaşarken de etrafında ona hayran olan, ilgi duyan bir kesim vardı. Vefat ettikten sonra da ona olan ilgi devam etti. Bu ilginin en göz yaşartıcı kısmı ise 14, 15, 16 yaşlarındaki lise öğrencilerimizin onun eserlerini okuma konusundaki büyük kampanyaya katılmış olmalarıdır. Bir düşünce adamını öğrenmek, yeni bir dünya keşfetmek gibidir" dedi. Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise bu etkinlikle okumaya dikkati çekmek ve tüm Türkiye'ye bir mesaj vermek istediklerini söyledi. Konuşmaların ardından meydanda oturan öğrenciler, Kısakürek'in kendilerine önceden dağıtılan; Çöle İnen Nur, Çile, Babıali, Hikayelerim, Aynadaki Yalan, Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu isimli kitaplarını okudu.

ÜSTADI TANITMAYA ÇALIŞANLAR DA TANIMALI

Necip Fazıl Kısakürek'in Konya'da çok önemli bir program dizisiyle anıldığına dikkat çeken TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, günümüzde maddiyatın ön planda olmasına rağmen, bir fikir işçisi olan Üstadı anmak için toplanılmış olmasının önemine işaret etti. Köseoğlu, "Bir dava adamı, fikir çilekeşi Üstadımızı gençlerimize, çocuklarımıza anlatmaya çalışanların da, bizlerin de Onu daha iyi anlamaya ihtiyacımız var. Bugün burada öğrenci arkadaşlarımız Üstadın Çöle İnen Nur, Çile, Babıali, Hikayelerim, Aynadaki Yalan, Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu isimli kitaplarını okuyorlar. Ben de 'Ben ve O' isimli eserini seçtim. İnşallah bu kitaplarda yer alan fikirler yolumuza ışık olur" diye kaydetti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.