SİPER OKULU SAHNELENİYOR

SİPER OKULU SAHNELENİYOR

Meram Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü münasebetiyle düzenledikleri, TYB Konya Şubesi Başkan...

A+A-
Meram Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü münasebetiyle düzenledikleri, TYB Konya Şubesi Başkan Vekili Caner Arabacı'nın yazdığı "Siper Okulu" adlı tiyatro, Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından sahneleniyor. Konevi Kültür Merkezi'nde 5 gün süresince ücretsiz olarak izlenebilecek oyunun ilk seansını Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, oyunun senaristi Doç. Dr. Caner Arabacı ve çok sayıda kişi izledi.

18 OYUNCU ROL ALIYOR
Senaryosunu Doç. Dr. Caner Arabacı'nın yazdığı 'Siper Okulu'nda 18 tiyatrocunun rol aldığını belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "Atalarımızın Çanakkale Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıklar tüm dünyaya örnek olmuştur. Belediye olarak her yıl bu şanlı destanımızla ilgili tiyatro oyunları hazırlayarak halkımıza sunuyoruz ve büyük ilgi görüyor. Bu yıl da 5 gün süresince 'Siper Okulu' sahnelenecek. 18 Mart 2012 Pazar günü saat 19.30'da ise ünlü sanatçı Hasan Kaçan'ın sunumuyla Konevi Kültür Merkezimizdeki Çanakkale etkinlikleri sona erecek. Daha sonra da gazilerimize ve gençlerimize yönelik Çanakkale gezisi düzenleyeceğiz" dedi.

İNSANLIK İÇİN İBRETLERLE DOLU

Çanakkale Zaferi'nin sadece bizim için değil tüm insanlık için ibret verici derslerle ve vesikalarla dolu olduğunu vurgulayan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu ise, "Bu destan, milli birlik ve beraberlik ruhunun en güzel tablosudur. Orada şehit olan binlerce ecdadımız sayesinde bugünleri yaşıyoruz. Anadolu insanının cesaret ve iradesine bütün dünyanın şahitlik ettiği bu onurlu savaştaki şehitlerimizi, gazilerimizi hayırla yâd ediyorum. Şubemizle birlikte böylesine anlamlı bir organizasyona imza atan Meram Belediyemizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

KÜLTÜR MİLLETİ MİLLET YAPAR

Oyunun senaristi Doç. Dr. Caner Arabacı da, "Eseri biri yazabilir ama esas ona ruh verenler sanatkârlardır. Bu nedenle Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğunu kutluyorum. Çok önemli kültürel hizmetlere imza atan Meram Belediyesi'ni de tebrik ediyorum. Çünkü kültür, milleti millet yapan en önemli unsurlardan biridir" dedi. Konuşmalardan sonra 2 perdelik 'Siper Okulu' aldı oyun ilk kez sahnelendi. Katılımcılar oyunun birçok duygu yüklü sahnesinde gözyaşlarına hâkim olamadılar.

Ücretsiz olarak izlenebilecek " Siper Okulu"nun diğer seansları şöyle:

16 Mart Cuma 19.30
17 Mart Cumartesi 14.00 ve 19.30
18 Mart Pazar 14.00

****

****
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.