TOHUM SAÇ BİTMEZSE TOPRAK UTANSIN

TOHUM SAÇ BİTMEZSE TOPRAK UTANSIN

21 Ocak Cumartesi günü, saat 11; Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda tuhaf bir hâlet içindeyim. Kayıp giden zamanla, uçup giden değerlerin yasıyla...

A+A-
21 Ocak Cumartesi günü, saat 11; Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda tuhaf bir hâlet içindeyim. Kayıp giden zamanla, uçup giden değerlerin yasıyla birleşen bir garip hüzün.

TYB Konya Şubesi'nin 9. Olağan Genel Kurulu yapılıyor. Kürsüde Başkanımız Sayın Bekir Şahin konuşuyor. Nöbet devrinin ardından, ayrılan yöneticilerimiz yine yanı başımızda olacak, nice değerli hizmet ve katkılarda bulunacaklar bilirim. Gelecekte de güzel paylaşımlar, yeni bir soluk, enerjiyle mesafeler kat edilecektir eminim.

Ben Bekir Şahin Bey'e, başarılı bir başkanlık döneminin haricinde, ayrıca kadın yazarlara olan destekleri ve son öykü kitabım EDEBİYATÇIysam ne OLAYIM'ın yayınlanmasındaki hissesinden dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum. Sadece yazarını değil, gün yüzü gören kitabı da sevindirmiştir.

52 haftada 51 program, büyük bir muvaffakiyet, inanılmaz bir koşu. Çoğu da Konya'lı kıymetlerin, akademisyenlerin iştirakleriyle oluşmuş. Sanatsal gezileri bile unutmuşuz.

Konya Şubesi'nin itibarı gittikçe artmış, atılan tohumlar yeşermeye başlamış ve ileri adımlarla, farkındalıkla bir "özgünlük/kendilik bilinci" meydana çıkmış. Konya ne mübarek bir şehir!

Kurulda; Karatay Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hançerli, Konya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Ticaret Odası Başkanı Sayın Selçuk Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Mustafa Çıpan ve AK Parti Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kabakçı da veciz konuşmasıyla; hep bu hâlis sanat kültür terine ve Şubenin yükselişine işaret ettiler.

Bilhassa siyasîlerimizden vaatlerini, bir an evvel gerçekleştirmelerini, hayata geçirmelerini bekliyoruz. Yazarların ve politikacıların beraberce bir güzellik inşâsı; gelecek tasarımı, kelimelerden mekânlar, bereketli azametli cümlelerden kültürel n(akışlar), fikir zenginliği, b(ilgi) harmanı, insan(lık) tezyîni...

Programda, yeni Başkanımız M. Ali Köseoğlu, konuşmasında şairliğinin getirdiği bir hassasiyetle de olsa gerek, Müstesna Şair Necip Fazıl'ın bir şiiriyle bize seslendi:
"Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
Hedefe varmayan mızrak utansın!"

"İnsanî yüceliklerden, ulvî değerlerden uzaklaşan bir dünyaya" karşı, Sayın Köseoğlu'nun bizi kalemin onurunu koruyup, direnç göstermeye ve muhalefete, sanat çilesine çağırması, meselenin nirengi noktasıydı kanaatimce.
Her gün, yeni yüzü açılası bir gün ve taze başlangıçlar, soylu yorgunluklar. Kalem'i öpülesi yazılar...
Çiçek toplar gibi, özenle harf devşirmeye başlamalı. Dikilesi evimiz var.
...
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Yönetim Kurulunu teşkil eden isimler:
Yönetim Kurulu: M Ali Köseoğlu, Caner Arabacı, Bekir Biçer, Hayri Erten, Vural Kaya, Duran Çetin, Abdullah Harmancı, Mustafa Durdu, Hüzeyme Yeşim Koçak, Fatih Özkafa, Osman Bozdemir, Saffet Yurtsever, Zeki Oğuz, A. Fuat Baysal.
Denetim Kurulu: Haşim Karpuz, Nazmi Zengin, Nuri Şimşekler, Melahat Ürkmez Oktay Sarı, Aziz Ayva.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.