Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 11. Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 11. Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen programda ilk olarak Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu söz aldı. Her zaman...

A+A-

İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen programda ilk olarak Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu söz aldı. Her zaman bir medeniyet iddiasıyla hareket ettiklerini ve kültür ve sanatın yanında yer aldıklarını ifade eden Köseoğlu bizleri bir arada tutacak şeyin medeniyetin kodlarında gizli olduğunu aktardı. Yunus Emre'nin "Gönüller yapmaya geldim" sözünü hatırlatan Köseoğlu 22 yıldır gönüller yapma noktasında kendilerine bir görev addettiklerini anlattı.

"22 yıldır Konya'mızda 200'e yakın yazar ve şairi bağrında barındıran 11. Genel Kurulunu yapan TYB'yi tebrik ediyorum" diyen Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil milli kültürümüzü aksettiren böyle bir kitleyi canı gönülden tebrik ettiğini vurguladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da Yazarlar Birliğinin özellikle Konya Şubesiyle hayırlı güzel hizmetlere imza attığını kaydetti.

Yazmak Herkese Verilmiş Bir Yetenek Değil

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de "Bakmak görmek değil. Her gören okuyamaz. Herkese okumak nasip olmaz. Her okuyan okuduğunu anlayamaz. Her anlayan anladığından birikim oluşturamaz. Birikim tutan da bunu aktarıp yazamaz. Yazmak herkese verilmiş bir yetenek değildir." dedi. Hz. Mevlana'nın "Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoş" sözünü hatırlatan Şeker, Yazarlar Birliği'nin de bu çizgide başarılı faaliyetler gösterdiğini vurguladı. "Okuma kültürünün zayıfladığı, yazmanın dijital ortamda küçültülmüş kelimelerle yapıldığı bir süreçte kelimeye hakkını vererek cümleyi özenle yerleştirerek bir şeyler bırakabilmek adına yazmak ayrı bir sanat oldu." diyen Şeker, yazı hayatının giderek kısırlaştığını belirtti. Bunda bilişim teknolojilerinin ciddi etkisi olduğunu ifade eden Şeker üniversitelerinin bu anlamda hem yazmanın kutsiyetini devam ettirtmek hem de yeni kuşaklara bunu aktarmak üzere yazarlar birliği ile beraberce bir şeyler yapma yönünde işbirliği çabası gösterdiğini hatırlattı. Konya'nın yerel yönetimleriyle sivil toplum kuruluşlarıyla üniversiteleriyle örnek bir şehir olduğuna dikkat çeken Şeker: "Allah birliğimizi daim etsin. İnşallah daha çok okuyan daha çok yazan nesillerle bu birliktelik devam eder." diyerek sözlerini noktaladı.

Daha sonra yapılan seçimin ardından M. Ali Köseoğlu yeniden başkanlığa seçildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.