TYB KONYA

TYB KONYA

Uzun yıllar aradan sonra, daha doğrusu 1992'de ayrıldığım Konya'ya 2007 yılında tekrar gelmiştim. Her ne kadar yaz aylarında geliyor olsam da organik...

A+A-
Uzun yıllar aradan sonra, daha doğrusu 1992'de ayrıldığım Konya'ya 2007 yılında tekrar gelmiştim. Her ne kadar yaz aylarında geliyor olsam da organik bir kopukluk olmuştu. Birçok arkadaşımla irtibat kuramıyordum. Neyse ki gelişen teknoloji sayesinde bazılarını bulabilmiştim. Ancak herkes işinde ve gücündeydi. Aslında aradığım şey entelektüel bir sohbet ortamıydı. Tam bu esnada Ahmet Köseoğlu ile tanıştım. Bana Türkiye Yazarlar Birliği'nden ve Konya Şubesinden bahsetti ve iş yerine de davet etti. Sanırım yine Ocak ayıydı ve soğuk bir gündü, kendisini ziyaret ettim. Yaptıkları faaliyetlerden bahsetti ve benim için de hemen üyelik işlemini başlattı. Aradığım bir ortamı gökte ararken yerde bulmuştum. O günden bugüne çok önemli bir işim olmadığı ve Konya'da bulunduğum sürece faaliyetleri takip ediyorum. Sohbetlerden ve konferanslardan çok istifade ediyorum. Öğrencilerime hep konferansları takip etmelerini öneririm ve derim ki; "Bir konferansta en az on kitap okumuş gibi faydalanırsınız, çünkü konuşmacı buna hazırlanırken en az on kitabı okumuştur veya gözden geçirmiştir."

İki yıl önce Bekir Şahin bu görevi devraldı. Zaman-zaman Bekir Hocamı ziyaret ettiğimde kütüphanedeki işinden sonra buraya da nasıl enerji sarf ettiğini gayet iyi bilirim. Onun görevi esnasında da çok değerli konuşmacılar konferanslar verdi. Özel günlerde ve haftalarda da sohbetler yapıldı faydalandık, Allah razı olsun.

Şimdi görev sırası M. Ali Köseoğlu'nda. M. Ali Bey ile de Yazarlar Birliğimizin toplantılarında tanıştık ve iyi bir gazeteci. Sakin ve ağırbaşlı tavırlarıyla bu işi de hakkıyla yapacağına eminim. Zaten gördüğüm kadarıyla hep Konya Yazarlar Birliğimizin de içindeydi. Dolayısıyla bu işin de üstesinden rahatlıkla gelecektir. Kendisine bizler de birer üye olarak elbette elimizden gelen desteği vereceğiz. Allah yardımcısı olsun, cân-ı gönülden tebrik ediyorum.

Sivil toplum kuruluşlarının demokratik ülkelerde önemi çok büyüktür. Toplumun kanaat önderleri buralarda fikirlerini kolaylıkla açıklayabilme imkânına sahiptirler. İnsanları galeyana getirmede veya sakinleştirmede büyük emekleri olur. Konya'da da başta Yazarlar Birliği olmak üzere, sivil toplum örgütleri büyük bir boşluğu dolduruyorlar. Hele-hele sohbet toplantıları her kesime hitap ederek aydın insanları bir araya getirip fikir teatisinde bulunmalarını sağlıyor. Âcizâne takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

M. Ali Bey'i tekrar tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Allah yardımcısı olsun.
AHMET ŞİMŞEK-YENİ KONYA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.