TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklama

TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklama

Prof. Dr. Hayri Erten: Milletimiz karanlığı aydınlığa dönüştürdü TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, 15 Temmuz hain darbe girişiminin...

A+A-

Prof. Dr. Hayri Erten:

Milletimiz karanlığı aydınlığa dönüştürdü

TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Büyük milletimiz o karanlık geceyi Allah’ın da inayeti ile aydınlığa dönüştürdü” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 21. yüzyılda 15 Temmuz akşamı büyük bir ihanet ve karanlık bir girişimin, insanlık ve din dışı bir yaklaşım ile ülkemizin üzerine düşmek istediğinin en açık şekilde görüldüğünü kaydeden Erten, “Milletimiz, pek az millete nasip olacak bir duyarlılık ve kahramanlık örneği göstererek bu ihanete karşılık vermeyi bilmiştir. Büyük milletimiz ve vatandaşlarımız bu akşamı sabaha kadar belki de tarihe ders verircesine, genciyle, kadınıyla, yaşlısıyla destan yazarak Allah’ın da inayeti ile aydınlığa dönüştürdü” dedi.

MİLLETİMİZ İÇİN GAYRETE DEVAM EDECEĞİZ

Erten, o gece aziz milletimize kurşun sıkanları şiddetle lanetlediklerini belirterek şunları kaydetti: Canlarını imanla siper edip onlara karşı direnip şehit olanlara minnettarlığımızı sunuyoruz. Milletimizin bu eşsiz direnişini Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak unutmak ve unutturmak istemiyoruz. Cenab-ı Mevla’dan milletimizi, devletimizi, dinimizi ve vatandaşlarımızı kötülerden ve kötü emellerden muhafaza eylemesini niyaz ediyoruz. TYB Konya Şubesi olarak, milletimizin ve devletimizin birlik, dirlik ve beraberliğinin daim olacağına gönülden inanıyoruz. Bunun için faaliyetlerimizde gereken her tür çaba ve gayreti göstermeye devam edeceğimizi teyiden ilan ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.