TYB KONYA ŞUBESİ KAYSERİ'DEYDİ

TYB KONYA ŞUBESİ KAYSERİ'DEYDİ

TYB Konya Şubesi, 2012 Kültürel Etkinlik takviminde yer alan "Yazılacak Çok Şeyimiz Var" kapsamındaki gezilerinin birini daha gerçekleştirdi. Geçtiğimiz...

A+A-

TYB Konya Şubesi, 2012 Kültürel Etkinlik takviminde yer alan "Yazılacak Çok Şeyimiz Var" kapsamındaki gezilerinin birini daha gerçekleştirdi. Geçtiğimiz Cumartesi günü Kayseri'ye giden TYB üyesi yazar, akademisyen ve gazeteciler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan Belediyesi ve TYB Kayseri Şubesinin misafiri oldular.

Konyalıları ağırlayan Kayseri BEF Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, "Kar medeniyetinin kalbi olan Kayseri'ye ve Erciyes'e hoş geldiniz. Ülkemize ve Kayseri'ye Allah'ın bir lütfü olan Erciyes dağı, şimdiye kadar yeterince değerlendirilememiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki ve ekibi olarak belediye adına önce Erciyes dağının 20 km kare arazisinin mülkiyeti Milli Emlak'tan satın alınmıştır. 6-7 yıllık bir süreci içine alan yatırımlar başlatılmış, yollar, son teknoloji teleferik sistemi, 167 km'lik kayak pisti, 20 adet otel, konaklama ve dinlenme tesislerini içine alan Erciyes mastır projesi, Tekir bölgesinde uluslar arası toplantılara ev sahipliği yapacak çok amaçlı Kongre Merkezi gibi projeleri gerçekleştireceğiz.

Bu projeler tamamlandığında en az Kayseri sanayi bölgesinin ekonomimize getirisi kadar katkı sağlayacağını ümit ediyoruz. Bu yatırımlar için yıllık 3 trilyon harcıyoruz. Ayrıca bu projelerin devamı olarak şehir içinde bir Kültür Yolu ve birkaç tane Kent müzesi oluşturacağız" dedi.

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük Kış sporlarının yapıldığı Kayak merkezinin 3917 metre zirvesi olan Erciyes dağına kademe kademe 3400 metreye kadar çeşitli tesisler kurulacağını ve 15 Kasım ile 15 Nisan arasında 5 ay gibi uzun süre kış sporlarının yapılabileceğini hatırlatan Tuzcuoğlu; fakir çocuklarla ilgili olarak da "Gülen Yüzler, Deniz Yıldızı" ve Huzur Çınarı" gibi projeler de gerçekleştirdiklerini, 4 bin muhtaç çocukla ve aileleriyle ilgilendiklerini söyledi.

Tuzcuoğlu; "Bu çocuklar hayata tutunmaya başlıyor ve yaşadıkları bölgelerdeki suç oranlarında ciddi düşüşler hissediliyor. KAYMEK meslek edindirme kurslarıyla da halkımıza hizmet vermekteyiz. Şehir içindeki 20 km olan raylı sisteme bu yıl 20 km daha ilave yapılarak ulaşımın daha rahat yapılmasını sağlayacağız" dedi.

TARİHİ MEKANLAR GEZİLDİ

TYB Konya Şubesi üyeleri Erciyes dağı teleferik gezisinden sonra şehrin tarihi yerlerini, Hz.Mevlana'nın hocası Seyyid Burhaneddin Muhakkık-ı Tirmizi'nin türbesini, Kent ve Mimar Sinan Müzesini, Kale surlarını gezdiler. Şehir içi raylı sistemle yolculuk yaptılar ve Kültür Evi'nde Kayserili yazarlarla sohbet ettiler. TYB Konya Şubesi üyelerinde Prof.Dr. Mikail Bayram 7 bin yıllık bir kültüre sahip Selçuklu mirası olan Kayseri hakkında tarihi bilgiler verdi. Konya ile Kayseri'nin bir çok ilmî ve meslekî hareketin de merkezi olduğunu söyledi.

TYB Konya Şubesi Başkanı M. Ali Köseoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne, Kocasinan Belediyesi'ne ve TYB Kayseri Şubesi'ne, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek Eğitim Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu'na ve TYB Kayseri Şube Başkanı Ahmet İlhan'a çeşitli kitaplar takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.