TYB KONYA ŞUBESİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ

TYB KONYA ŞUBESİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ

Cumartesi günü Ticaret odasında yapılan 9.Olağan Genel Kurulunda TYB Konya Şubesinde nöbet değişimi gerçekleştirildi. Ahmet Köseoğlu'ndan sonra nöbeti...

A+A-
Cumartesi günü Ticaret odasında yapılan 9.Olağan Genel Kurulunda TYB Konya Şubesinde nöbet değişimi gerçekleştirildi. Ahmet Köseoğlu'ndan sonra nöbeti devralan Bekir Şahin ve ekibiyle Konya kültür hayatına olumlu artılar kazandıran TYB'nin, yeni başkan M.Ali Köseoğlu ve ekibiyle de önümüzdeki yıllarda iz bırakan etkinlikleri gerçekleştireceğine inanıyoruz.

Sistemin dayattığı taklitçi, bir ucu havada, küresel sömürüye yönelik kültür ve sanat anlayışına inat TYB'nin etkinlikleri daha doğal, daha sıcak, daha köklü, daha fıtrî ve daha bizden diyebileceğimiz türdendi. Geçtiğimiz yıl içerisinde 51 etkinliğin gerçekleştirilmiş olması da kesintisiz 52 etkinlik yapan Aydınlar Ocağıyla Konya'da kültür ve sanata dair at başı giderek tarihe kayıt düşüldü.
Geçmişimizden gelen nadide güzelliklerimizin, muhteşem hasletlerimizin, imrenilir erdemlerimizin yeniden hayata geçirilmesi noktasında TYB ve Aydınlar Ocağı gibi sivil toplum kuruluşlarının kültür, edebiyat ve sanat alanlarında daha etkili, daha katılımlı, daha kapsamlı etkinliklere kapı açması, kültür ve sanatla ilgili resmî kurumların, üniversitelerin ve belediyelerin de maddî ve manevî desteklerini esirgememeleri gerekmektedir.

Bekir Şahin'in deyimiyle, özele özenmeden özgün işler yapmanın özlemiyle; TYB'de Ahmet Köseoğlu'nun oturttuğu sistemi, koyduğu kriterleri, açtığı kapıyı, taşıdığı bayrağı, kendisinden sonra devralan Bekir Şahin'in de daha ileriye götürdüğünü ve bu emanetlerin bundan sonraki dönemde bütün camianın oybirliği ile M.Ali Köseoğlu'na bırakıldığını ve onun da bu erdem yarışında bayrağı daha da ileriye taşıyacağı konusunda kuşkumuz yok. Nitekim yeni başkan M.Ali Köseoğlu yaptığı konuşmada; 'Gerek Konya'nın, gerek Türkiye'nin, gerekse dünyanın ihtiyaç duyduğu temel insanî değerlerin odağında olduğumuzu görüyorum. Daha güzel bir Konya, Türkiye ve dünya için bir sivil toplum kuruluşu olarak daha fazla yük almamız gerektiğini düşünüyorum. Gittikçe dijitalleşen, insani erdemlerden uzaklaşan, ulvi değerleri asliyesinde hissetmeyen bu dünyaya, kalemlerimizle direnç göstermek zorundayız. Kalemin onurunu korumak zorundayız. Bu dünyaya daha fazla öykü, daha fazla şiir, daha fazla düşünce kazandırmak için katlandığınız çile mübarek olsun.' dedi.

M.Ali Köseoğlu ve ekibinin yeni dönemde Konya kültür ve sanat hayatına yapacakları etkinliklere destek olduğumuzu bildiriyor ve başarılar diliyoruz.
YAMAN ADAM-HAKİMİYET
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.