TYB KONYA ŞUBESİNDE TÜRK ÖYKÜSÜ KONUŞULDU

TYB KONYA ŞUBESİNDE TÜRK ÖYKÜSÜ KONUŞULDU

Aykut ERTUĞRUL: "15 Temmuz büyük bir olaydır." TYB Konya Şubesinin İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda Cumartesi günü saat 14.00'de gerçekleştirdiği...

A+A-

Aykut ERTUĞRUL: "15 Temmuz büyük bir olaydır."

TYB Konya Şubesinin İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda Cumartesi günü saat 14.00'de gerçekleştirdiği "İki Dünyanın Ustası Üzerine" konulu söyleşiye konuk olan yazar Aykut Ertuğrul, Moderatör Mahalle Mektebi Şiir Editörü Ömer Korkmaz'ın sorularını cevapladı.

Öykü yazarı ve Post Öykü dergisi editörü Aykut Ertuğrul, çeşitli edebiyat konularında yapılan söyleşiye okuma ve yazma serüvenini anlatarak başladı. Daha sonra çıkardığı ilk dergi olan Yumuşak G'nin Ankara'da neşredilme serüvenini anlatan Ertuğrul, Post Öykü'nün mutfağında neler olduğunu, derginin nasıl hazırlandığını, ne gibi tepkilerle karşılaşıldığını anlattı.

Moderatör Ömer Korkmaz'ın sorularını içtenlikle cevaplayan Aykut Ertuğrul, dergi yayıncılığının zorluklarından bahsetti. Post Öykü dergisinin neden İslâmî menkıbeler üzerinden bir yayın yaptığı, ilk sene içerisinde neden Âmâk-ı Hâyâl adlı eser üzerine incelemeler yayınlandığı hakkındaki soruları cevaplandı ve bunun edebiyatımız açısından önemini vurguladı. Son olarak da 15 Temmuz Darbe Kalkışması'nın edebiyatımıza yansımaları üzerine konuşuldu ve 15 Temmuz'la ilgili acele edilmemesi gerektiğinin altını çizen Aykut Ertuğrul, "Menderes'in asıldığını izledi bu millet sonuçta. O kritik anlarda insanların içinde hikâyeler dolaşır. Bazı hikâyeler bazı anlarda baskın çıkar. Menderes'in asılması döneminde Otorite karşısında, silahlar karşısında sessiz kalıp kendi derdini öne alan bir hikâye öne çıktı ve milleti bu hikâye yönetti. Ama 15 Temmuz'da başka bir hikâye öne çıktı. Bu hikâyeyi ortaya çıkaran bir süreç var elbette. İyisiyle kötüsüyle son on, on beş yılın büyük etkisinin olduğunu düşünüyorum.Bizi canlandıran bu hikâyenin bir dinamik olup olmayacağı üzerinde düşünebiliriz. Edebiyat işte tam burada devreye girer. 15 Temmuz, aslında çok büyük bir olaydır. Bu kadar büyük bir olayı hikâyeleştirmekte, şiirleştirmekte çok aceleci davranmamak gerekir. En azından hamasete kaymamak için çok dikkatli olmak gerekir. Edebî eserlerin acele edilmeden serinkanlılıkla oluşturulması gerektiğine inanıyorum."dedi.

Çok sayıda üniversite öğrencisinin de katıldığı Program sonunda konuşmacı Yazar Aykut Ertuğrul'a günün anısına katılım belgesini TYB Konya Şube si Yönetim Kurulu üyeleri Doç. Dr. Abdullah Harmancı ve Yazar Duran Çetin tarafından takdim edildi.

Daha sonra yazar Aykut Ertuğrul, okurlarına kitap imzaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.