TYB Konya Şubesinde "Türk-Rus İlişkileri ve Suriye" konuşuldu.

TYB Konya Şubesinde "Türk-Rus İlişkileri ve Suriye" konuşuldu.

Prof. Dr. Salih Yılmaz: "Suriye, Sovyetler Birliği döneminden itibaren Rusların Ortadoğu stratejisinin merkezini oluşturuyor." TYB Konya Şubesinin İl...

A+A-

Prof. Dr. Salih Yılmaz: "Suriye, Sovyetler Birliği döneminden itibaren Rusların Ortadoğu stratejisinin merkezini oluşturuyor."

TYB Konya Şubesinin İl Halk kütüphanesinde düzenlediği programda konuşan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz, "Türk-Rus İlişkileri ve Suriye" konulu bir konferans verdi.

Rusya'nın tarih boyunca bir imparatorluk hayali içerisinde olduğunu ve bu amaçla Kazak ve Tatar Türklerinin kendi dillerini yasaklayarak Rusça konuşmak mecburiyetinde bıraktığını ifade eden Salih Yılmaz, son on beş yılda Türkiye'nin bu Türk topluluklarıyla kültürel ilişkiler kurarak yeni bir vizyon aşıladığını, bunun da Rusları rahatsız ettiğini söyledi.

Rus uçaklarının bütün uyarılara rağmen Türk hava sahasını birçok defa ihlal ettiklerini ve en sonunda da düşürüldüğünün altını çizen Yılmaz, Rusya'nın tüm dünyayı yalan ve algı politikasıyla yanılttığını ifade ederek bu krizin doğrudan çıkartıldığını söyledi.

Prof. Yılmaz;"Suriye, Sovyetler Birliği döneminden itibaren Rusların Ortadoğu stratejisinin merkezini oluşturuyor. ABD ve Suudi Arabistan'ın desteğiyle Mısır'da ihtilâl yapan Sisi, daha sonra Rusya ile işbirliği içerisine girdi. Yine Birleşik Arap Emirliklerinin ve İran'ın da Rusya ile daha sıkı fıkı ilişkiler içerisinde olduklarını görüyoruz. "dedi.

Programa TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, BYEM Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Aydınlar Ocağı Konya Şube Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, yazarlar ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda konuşmacı Prof. Dr. Salih Yılmaz'a günün anısına katılım belgesini Muğla Basın İlan İl Müdürü ve TYB Konya Şube başkanı M. Ali Köseoğlu takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.