TYB Konya Şubesinin kültürümüze katkısı

TYB Konya Şubesinin kültürümüze katkısı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) gerek genel merkez gerekse şubeleri vasıtası ile, kültürümüze katkı yapan sivil toplum kuruluşlarımızın başında gelmektedir. Genel...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) gerek genel merkez gerekse şubeleri vasıtası ile, kültürümüze katkı yapan sivil toplum kuruluşlarımızın başında gelmektedir.

Genel Merkez, başta değişmez Onursal Başkan Mehmet Doğan olmak üzere, birbirinden değerli Genel Başkanlar ve Genel Merkez yöneticileri eliyle çok önemli kültürel faaliyetlere imza atarken, TYB Şubeleri de, Genel Merkez ile yarışmanın gayreti içindedirler.

Bu bağlamda TYB Konya Şubesi de; Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç'ın Genel Başkan olarak ifade ettiği, bizim de bizzat müşahede ettiğimiz gibi, "Genel Merkezi bile geride bırakacak derecede önemli faaliyetler yapan" bir sivil toplum kuruluşudur.

TYB Konya Şubesi'nin faaliyetlerini yakından takip eden ve etkinliklerinin hemen hemen tamamına katılan bir kişi olarak, bu kuruluşumuzun ne denli önemli görevler üstlendiğine ayne'l yakîn şahit olmaktayım.

TYB Konya şubesinin üyesi ve üst kurul delegesi olduğumdan, katılmakla kalmayıp bizzat faaliyetlerin içinde yer aldığım ve kültürel etkinliklerini sadece gözlemleyerek değil, doyulmaz tadına bakarak icra-i faaliyetinde bulunduğum için, şehadetim hakka'l-yakîn olarak tecelli etmektedir.

TYB Konya Şubesi kuruluş yılı olan 1994 yılından 2002 yılına kadar çeşitli aralıklarla kültürel etkinlikler gerçekleştirmiştir. 2002 yılından itibaren de her yıl Şubat ayı içinde ilan ettiği "Kültürel Etkinlik Takvimi" çerçevesinde Mart ayından başlayarak Aralık ayına kadar pek çok farklı alanda kültürel faaliyetler gerçekleştirmektedir. Gerçekleştirilen bu faaliyetler "Söz uçar yazı kalır" düsturuyla yazıya geçirilip kitaplaştırılmaktadır.

Konya Şubesi son 6 yılda 200'ün üzerinde program ve her yıl 2 sempozyum gerçekleştirmiş ayrıca 6 kitap yayımı yaparak kendisiyle ciddi bir yarışın içinde olduğunu göstermiştir. "Kültürel Etkinlik Takvimi" dışında, son üç yıldan beri de "Şehir Okumaları" üst başlığı altında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat"ı ile Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in "Çile" adlı şiir kitabı ve "Diriliş Okumaları" alt başlığı altında, Sezai Karakoç'un "Şiirler"i okunmaya devam edilmektedir.

Her yıl Mart ayında ya Mehmet Akif ve İstiklal Marşı veya Çanakkale Zaferi'ni konu eden bir etkinlikle başlayan faaliyetler, yaklaşık 40 hafta boyunca aralıksız olarak Cumartesi günleri devam etmektedir.

TYB Konya Şubesi bu önemli faaliyeti ile şehrimizin kültürel dokusuna büyük bir katkı yapmakta aynı zamanda bu dokuyu yüreklere ilmek ilmek işlemektedir.

Bu yıl ki kültürel faaliyetler çerçevesinde geçtiğimiz hafta başlayan etkinliklerin ilki, gençlerimizin Mehmet Akif'i anlatımıyla gerçekleşmiştir. Milli Şairimizin ifade ettiği şekilde Asım'ın nesli olarak yetişen gençlerimiz, diğer gençlerimizin de aynı değerde yetişmelerine katkı yapmak amacıyla, Mehmet Akif'in idealini, şuurunu, onun dini ve milli ruhunu dile getirmişlerdir.

Bundan böyle her Cumartesi günü İl Halk Kütüphanesi salonunda devam edecek olan kültürel etkinliklerde, mutlaka takip edilmesi gereken, kaçırılmayacak derecede önemli faaliyetler vardır. Açıklanan yıllık kültürel etkinlik takvimi basından ve TYB Konya Şubesinden elde edilebilir.

Şehrin fiziki ve mimari tarzda gelişmesi yanında kültürel yönden de gelişim göstermesi, vazgeçilmemesi gereken bir anlayış, görüş ve düşünce olması gerekir. En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Fiziki yatırımlar geçici, insana yapılan yatırımlar sadece dünya hayatı için değil, ahiret hayatında bile kalıcı özelliktedir.

Bundan dolayı TYB Konya Şubesinin ve diğer kültür alanında faaliyet yapan sivil toplum kuruluşlarımızın faaliyetlerine destek olmak, yardımcı olmak hem dini hem milli bir görevdir.

Geçtiğimiz Cumartesi günü, TYB Genel Merkezinin Genel Kurulu için Konya delegeleri olarak Ankara'da idik ve çok değerli yazarlarla görüşme imkânı bulduk. Çok verimli ve istifade edici konuşmalar yapıldı. Eski Genel Başkan Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç görevini kendi isteği ile Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan'a devretti. Her ikisi de çok değerli ve hizmet ehli insanlar. Hizmetlerinden dolayı Hicabi hocamıza şükranlarımı sunarken Musa Kazım hocamıza da hizmetlerinde muvaffakiyetler diliyorum.

Ayrıca TYB Konya Şube Başkanımız gönül ehli Mehmet Ali Köseoğlu kardeşime de, ihlaslı ve başarılı hizmetlerinden dolayı da şükranlarımı sunuyor, bundan sonra da hayırlı hizmetlerini Konya'da olduğu gibi Muğla'da da sürdürmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.

TYB Konya Şubesinin faaliyetleri konusunda Mehmet Ali Köseoğlu kardeşimle yaptığımız Kanal 42 TV Hasbihal Programımızı kaçırmış iseniz, Cumartesi günü 12.00 deki tekrar yayını izleyebilirsiniz. Sağlıklı ve mutlu yarınlar efendim.

Kaynak: Memleket Gazetesi - Salih Sedat ersöz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.