TYB Konya'da bayrak değişimi

TYB Konya'da bayrak değişimi

TYB Konya Şubesi'nin yeni Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten oldu. Başkanlık ettiği dönemi değerlendiren M. Ali Köseoğlu, "TYB Konya olarak Konya'nın belleğinde...

A+A-

TYB Konya Şubesi'nin yeni Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten oldu. Başkanlık ettiği dönemi değerlendiren M. Ali Köseoğlu, "TYB Konya olarak Konya'nın belleğinde silinmez izler bıraktık" dedi

TYB Konya Şubesi'nde görev değişikliği oldu. Şube Başkanlığı görevini Prof. Dr. Hayri Erten'e devreden M. Ali Köseoğlu, yeni yönetimde başkan yardımcısı olarak görev aldı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Köseoğlu, TYB Konya Şubesi'nin kurulduğu 1994 yılından itibaren Konya'da kültür ve sanatın önemli bir merkezi haline geldiğini hatırlatarak, başkanlık ettiği son 5 yılda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, bu bayrağı daha da güzel yerlere taşımak için gayret sarf ettiklerini söyledi. Son 5 yılda 200'e yakın kültürel etkinliğe imza attıklarını vurgulayan Köseoğlu, "Allah'a şükürler olsun ki TYB Konya olarak Konya'nın belleğinde silinmez izler bıraktık. Bir yandan Konya'nın kültürel birikimini ortaya koyacak programlarla diğer yandan bu birikime katkıda bulunacak etkinliklerle üzerimize yüklenen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Bugüne kadar yakından desteklerini gördüğümüz ve en başta teşekkür edeceğimiz Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu abimizin TYB Konya Şube Başkanlığı döneminde başlattığı, 15 yıldır Türkiye'de bir başka kültür ve sanat derneğinin yapmadığı şekilde gelenekselleştirdiğimiz yıllık takvimimizde, hiçbir pürüz yaşamadan Türkiye'nin ve Konya'nın çok önemli kalemlerini Konyalılarla bir araya getirdik. Üyemiz olan yazarlarımızın okurlarıyla buluşmaları noktasında da güzel faaliyetlerimiz oldu. Aynı verimli çalışmaların bundan sonra da devam edeceğine gönülden inanıyorum" dedi.

KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR

Konya'da başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere özellikle Selçuklu ve Karatay belediyeleriyle ayrıca Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi'yle müşterek programlara imza attıklarını belirten Köseoğlu, başkanlar Tahir Akyürek, Uğur İbrahim Altay ve Mehmet Hançerli ile rektörler Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Prof. Dr. Mustafa Şahin'e teşekkür etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, İl Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar ve Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı'nın TYB Konya Şubesi'ni hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını kaydeden Köseoğlu, "Bizlere yakından desteklerini esirgemeyen bu isimlere teşekkür ediyorum. Ayrıca yıllardır yönetim kurulunda birlikte görev yaptığımız çok değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, yazarlarımıza ve çok değerli hocalarıma da teşekkür ediyorum" diye kaydetti. Şubat ayından itibaren Muğla'da Basın İlan Kurumu Müdürü olarak görev yaptığını hatırlatan Köseoğlu, bundan sonra her iki şehre de faydalı olmak için gayret sarf edeceğini vurguladı.

BU HİZMETLER DESTEKLENMELİ

İnsanların maddi ihtiyaçlarının yanı sıra, onunla birlikte manevi ihtiyaçlarının da giderilmesi gerektiğini ifade eden Köseoğlu, TYB Konya Şubesi'nin faaliyetlerinin daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi. Bugüne kadar çok yakından desteklerini gördükleri Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in şubeye yeni bir bina müjdesi verdiğini de vurgulayan Köseoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın kültür ve sanata sevgisinin bir nişanesi olacağını umduğum bu yeni binanın tahsisi bundan sonraki çalışmalarımıza da olumlu yansıyacaktır. Bu müjdenin yakın zamanda gerçekleşeceğini umuyorum" dedi. Yeni Başkan NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten'le birlikte uzun süredir birlikte çalıştıklarını hatırlatan Köseoğlu, "Başkan Vekilim olarak hizmetlerin aksamaması noktasında gayret sarf eden hocamız bundan böyle TYB Konya Şube Başkanı olarak hizmetlerine devam edecektir. Ben de bundan sonra Başkan Yardımcısı olarak elimden geldiğince çalışmalara katkıda bulunacağım. Hocamızı şimdiden tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

TYB Konya Şubesi'nin yeni yönetim kurulu şu şekilde:

Başkan: Prof. Dr. Hayri Erten, Başkan Vekili: Doç. Dr. Bekir Biçer, Başkan Yardımcısı: M. Ali Köseoğlu, Sekreter: Osman Bozdemir, Sayman: Duran Çetin, Üyeler: Fatih Özkafa, Abdullah Harmancı, Oktay sarı, Vural Kaya, A. Fuat Baysal, Hüzeyme Yeşim Koçak, Melahat Ürkmez, Nazmi Zengin, Murat Ak, Saffet Yurtsever, Sadık Gökce, Zeki Oğuz, Halil İbrahim Tongur, Atilla Yaramış, M. Akif Sarıkaya.

Kuruluşundan günümüze TYB Konya Şubesi Başkanları şöyle:

Hayri Erten (2016-...), M. Ali Köseoğlu (2012 - 2016), Bekir Şahin (2010 - 2012), Ahmet Köseoğlu (2002 - 2010) Mustafa Çalışkan (2001 - 2002), Yusuf Türkalp (1997 - 2001), Ahmet Efe (1997), Tahir Erbil (1995 - 1997), Mustafa Çalışkan (1994 - 1995).

PROF. DR. HAYRİ ERTEN KİMDİR?

1967 yılı doğumlu Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hayri Erten 1990'da Din Sosyolojisi açısından Hz. Ömer dönemi ve olayları ismiyle Yüksek lisans ve 2000'de "On Sekizinci Yüzyıl Konya ailesi" üzerine yaptığı araştırmasıyla doktora öğrenimini tamamladı. 2009'da Doçent ve 2014'tede Profesör oldu. 1996-1997 yıllarında MEB bursuyla Ürdün'de inceleme ve araştırmalar için bulunmuş ve 2002-2005 yıllarında da Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanlığı yapmıştır. 15 yılı aşkındır TYB Konya Şubesi'nin yönetiminde yer alan Prof. Dr. Hayri Erten, Konya ve kültürüne çeşitli makale ve bildirileriyle katkı vermeye devam etmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.