TYB KONYA'DA BU HAFTA "MUTLULUK VE AHLAK" KONUŞULDU

TYB KONYA'DA BU HAFTA "MUTLULUK VE AHLAK" KONUŞULDU

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinin bu haftaki konuğu Konya Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Felsefe Bölümü Doç. Dr. Hasan Hüseyin...

A+A-
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinin bu haftaki konuğu Konya Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Felsefe Bölümü Doç. Dr. Hasan Hüseyin Bircan oldu. Güz Dönemi Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferans da "Mutluluk ve Ahlak" konusu işlendi. 03 Aralık Cumartesi günü saat 14'te İl Halk Kütüphanesinin Kültür Parktaki yeni binasında gerçekleştirilen Programa Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Konya Mahalli Sanatçısı Ahmet Özdemir, öğrenciler, gazeteciler ve konuyla ilgili kişiler katıldı.

Mutluluk ve Ahlak kavramlarının geniş bir konu olduğunu birçok şekilde dile getirilebileceğini söyleyen Bircan her insanın gayesinin mutlu olmak olduğunu ve bu nedenle insanların kendisini mutlu edecek yaşam tarzları seçtiklerini belirtti. Mutlu olabilmek için ahlak kavramının da önemli olduğunu söyleyen Bircan, ahlaksız cümlesinin doğru olmadığını herkesin bir ahlaka sahip olduğunu, iyi ahlaklı ya da kötü ahlaklı kimse olabileceğini belirtti.
Bir kimsenin sadece tek bir iyi iş yapmakla iyi ahlaklı olamayacağını, iyi ahlaklı sayılabilmesi için birden fazla iyilik yapması gerektiğini belirten bircan, bunun tam tersi içinde geçerli olduğunu, bir kimsenin kötü ahlaklı sayılabilmesi için kötü sayılan işleri sürekli yapar hale gelmesi gerektiğini söyledi. Ahlakın açıklanmasında iyi ve kötü kavramlarının önemli olduğunu sözlerine ekleyen Bircan, hayatımızda yaşadığımız her şeyi iyi ve kötü kavramlarıyla değerlendirdiğimizi ve iyi ahlaklı yada kötü ahlaklı derken iyi ve kötü kavramlarını baz aldığımızı söyledi.

Ahlak anlayışının toplumlar arasında da farklılıklar gösterdiğini belirten Bircan; bir toplum için kötü sayılan bir durumun başka bir kesim ya da toplum için kötü algılanmadığını belirtti. Program soru cevap kısmından sonra hediye takdimiyle sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.