TYB KONYA'DA BU HAFTA TÜRKİSTAN KONUŞULDU

TYB KONYA'DA BU HAFTA TÜRKİSTAN KONUŞULDU

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Güz Dönemi Kültür Etkinlikleri kapsamında bu hafta Konya Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih...

A+A-
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Güz Dönemi Kültür Etkinlikleri kapsamında bu hafta Konya Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Biçer'i ağırladı. "Dünden Bugüne Türkistan" konulu konferans 10 Aralık Cumartesi günü saat 14'te İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda gerçekleşti. Programa Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, akademisyenler, gazeteciler ve öğrenciler katıldı.

Bekir Biçer konuşmasında Türkistan'ın sınırları, etnik yapısı, dini kimliği ve tarihsel gelişimi hakkında bilgiler verdi. Ana yurdumuz hakkında yeteri kadar bilimsel çalışma yapılmadığını vurgulayan Biçer, eski çalışmaların tekrar edildiğini belirtti.

Türkiye'deki tarih çalışmalarının çok fazla duygusal ve tepkisel olduğunu söyleyen Biçer, bilimsel esaslara uyulmadığını, bu yüzden çalışmaların toplumda karşılık bulmadığını ilave etti. Artık Türkiye'de ve dünyada araştırma yapmanın daha kolay olduğunu söyleyen Biçer, yeni bir dönemin eşiğinde, bölgeyi yeni yaklaşımlarla ve daha sağlıklı anlamanın mümkün olduğunu belirtti. Türkistan'ın bizim ata ve ana vatanımız olduğunun söylendiğini, konunun siyasi söylemlerle ele alındığından dolayı, Türk Dünyası için gerçekçi çözümlerin üretilemediğini söyledi. Türkistan konusunun İslam'dan bağımsız ele alınamayacağını sözlerine ekleyen Biçer, Türk Dünyasının en önemli ortak paydasının İslamiyet olduğunu belirtti. Program Bekir Biçerin konuşmasının ardından soru cevap kısmıyla sona erdi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.