TYB Ve Kültüre Hizmetleri

TYB Ve Kültüre Hizmetleri

2014 yılı Kültürel etkinliklerinden birkaç örnek verirsek, sanırım yapılanların ne kadar önemli olduğunu görürüz; Çanakkale Mektupları Kutlu...

A+A-

2014 yılı Kültürel etkinliklerinden birkaç örnek verirsek, sanırım yapılanların ne kadar önemli olduğunu görürüz;

Çanakkale Mektupları

Kutlu Doğum,

Sanat ve Edebiyat,

Felsefe ve Edebiyat,

Yazacak Çok Şeyimiz var (Yurdumuzu tanıma ve Kültür alış verişi),

Yolu Konya'dan geçen Ulu Hatunlar,

Din ve felsefe,

Modern Türk Şiiri,

TYB 2015 yılı etkinlik program çalışmaları başladı. Tüm arkadaşlara başarılar diler, her zaman yanlarında olduğumu belirtirim. TYB denilince aklıma ilk önce; "kültürel etkinlik" gelir. Öyle de olması lazım. Zira bu kurumdaki herkes; eli kalem tutan, okuma aşığı, insanlara hizmet etmeyi şiar edinmiş "kanaat önderleri" dir!

TYB; yıllardır; "kültürel etkinlik" yapıyor! Bu, vazgeçilmez uğraş oldu. "olmazsa olmaz" kabilinden! Her yıl etkinlik programları, daha da güzelleşiyor, daha da; fikren, ilmen, edeben, tarihi ve dini açıdan... doyurucu hale geliyor! Yani her yıl, önceki yıla göre mükemmelleşiyor!

İnsanımız; TYB'nin programı olduğu günü mutlaka buna ayırıyor ve bu güne başka bir uğraş bırakmıyor! Yani; kültürle dertli, okumayı, ilmi... önceleyenlerin ilk ve en önemli durak yerlerinden birisi TYB'dir. Evet; dertli olmak lazım. Dertsiz insan, dertten anlamaz, dertliden haberi olmaz! Ülkeler; ilim, kültür, edebiyat, sanat, inanç, tarih... aşkıyla yananların omuzunda yükselir!

2015 yılı kültürel etkinliklerinde şu hususlara yer verilmesi sanırım daha iyi olur gibime geliyor:

1. Şiir şölenleri; Konyamız'daki ve Konya dışındaki şairlerimizin; en az iki şiirle katılması,

2. Âşıklar atışması.

3. Sadece üyelerin katıldığı; "yazacak çok şeyimiz var" sloganıyla çıkılan yolda; özellikle yaz ve güz aylarında olmak üzere yurdumuzun her şehrine ulaşmak. Burada amaç; tanışmak, Konya'yı ve Konya kültürünü aktarmak, Konyalı yazarlarla bir araya gelmek, yurdumuzun güzelliklerini görmek, havasını teneffüs etmek.

4. Yazacak Çok Şeyimiz Var programında; Konya il'i gezisine ağırlık ve öncelik verilmesi. İl, ilçe, belde, köy, kasaba ve diğer yerleşim birimlerinde; bilinmeyen, görülmeyen, unutulan birçok tarihi ve kültürel mekanlar bulunmaktadır. Bu yerlerin; görüntülerin, halk ile yapılan sohbet ve söyleşilerin...kitaplaştırılıp halka sunulması.

2015 yılında TYB Konya Şubesine başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.