TYB'de 2008 yılının ilk programı
Konya, geçtiğimiz cumartesi günü dört güzel insana ev sahipliği yaptı.
TYB Konya Şubesi'nin 2008 yılının ilk programı geçtiğmiz Cumartesi günü...
Konya, geçtiğimiz cumartesi günü dört güzel insana ev sahipliği yaptı.
TYB Konya Şubesi'nin 2008 yılının ilk programı geçtiğmiz Cumartesi günü Rasim Özdenören, Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Arif Ay ve Prof. Dr. Turan Koç'un katılımıyla KTO konferans salonunda gerçekleşti. Bu dört güzel insan kendilerini dinlemeye gelen seçkin topluluğa hitap ettiler. Sağ kesimin mümtaz şairlerinden Erdem Bayazıt'ın sanatının 50. yılı münasebetiyle gerçekleştirilen programa ilginin kalitesi yüksekti. Programda Rasim Özdenören Erdem Bayazıt ile olan hatıralarını anlatarak şu an hasta olan şairi yadetti. Şair Arif Ay'ın şiir ve konjonktür ile ilgili çıkışı son derece önemli idi. Program sonunda Arif Ay ile yaptığımız sohbette son dönem şiirinin büyük oranda yozlaştırılarak sekülerizmin kucağına atıldığını konuştuk. Kendilerini İslamcı olarak tanıtan bir kısım şairlerin mısralarında nasıl erotizme ve isyana sürüklendiklerini konuştuk.
Ramazan Kaplan, Erdem Ağabey'in şiirlerini tahlil etti. Erdem Bayazıt'ın şiirlerindeki haykırışı anlattı. Program son derece faydalı idi. Kaçıranlar çok şeyler kaybetti.
MİKAİL BAYRAM
Orta Çağ ve Selçuklu tarihi alanlarında dünyanın en seçkin bilim adamlarından olan Prof. Dr. Mikail Bayram'ın maalesef Konya'da kıymeti bilinmiyor. Mikail Hoca Selcuklu sahasına münhasır yüz otuz bin yazma eseri taramış ve bunlarla ilgili defterler tutmuş önemli bir bilim adamıdır.
Bir bilim adamı ancak belgelerle konuşur ve yaptığı değerlendirmeler araştırmalarına dayanır. Bir insanı değerlendirirken her şeyden evvel bunu göz önünde bulundurmamız icap eder. Kişisel notlarını bile eski harflerle yazacak kadar Selçuklu tarihi aşığı ve Konya sevdalısı Mikail Hoca'yı objektif değerlendirmelerinden dolayı göz ardı etmek onun değerini asla düşürmez. Maalesef Konya'mızda belli bir çevre, araştırmaya dayalı bilgileri yansıtan insanlara karşı cephe almaktadır.
Aslında sorunların temelinde aşırı sevgi vardır. Bir insanı aşırı sevmek, ona karşı değerlendirmelerimizde nesnel olmamızı zorlaştırır. Doğru veya yanlış Konya'da maalesef durum böyledir. Aşırı sevgi bizi objektiflikten ayırmamalı.
Mikail Bayram'ın Konya'da bulunması Konya içim büyük bir şans ama biz bu şansı maalesef değerlendiremiyoruz. Konya Selçuklu'nun başkentidir. Konya'ya hizmet eden ve Konya'yı temsil edenlerin Mikail Hoca'ya vefa borcunu ödemeleri gerekir. Ne olur, bir insanın kıymeti öldükten sonra anlaşılmasın. Hoca'nın kabul etmediğiniz fikirleri varsa ona belgelerle cevap verin lütfen! Ama kıymetini asla görmezlikten gelmeyin. Konya başkentlik görevini yapmalıdır.
GELİNEN SÜREÇ
Gelinen süreci hepimiz yakından takip ediyoruz. Ulusal gazeteler konjonktür üzerinde yeterince yorum yaptı. Bunlara yeni şeyler ilave etmenin bir anlamı olmasa gerek. Türkiye'nin manzarasını her şehir kendi konumundan bakarak görebilir. Yaşanan süreçte halkımız en güzel değerlendirmeyi yapıyor elbette. Mevlâ görelim neyler, neylerse güzel eyler.
Memleket
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.