TYB'de 'Aklım Başımda mı' konferansı

TYB'de 'Aklım Başımda mı' konferansı

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi bu hafta üstün zekâlıları konuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi bu hafta üstün zekâlıları konuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Kurnaz'ın konuşmacı olarak katıldığı programa ilgi büyüktü. Ahmet Kurnaz, her toplumun yüzde üçlük kısmının üstün zekâlı olduğunu, bugün Türkiye'de Bilim ve Sanat Merkezleri tarafından üstün zekâlı çocukların eğitildiğini söyledikten sonra, bu çocukların özelliklerinin neler olduğunu anlattı. Yapılan Viskar testlerinde 130 IQ derecesinin üstüne çıkan öğrencilerin üstün kabul edildiğini ifade eden Ahmet Kurnaz, izleyenlere, üstünlerin özelliklerini içeren bir klip izletti, her insanda birtakım üstün özellikler olduğunu, bu sebeple her insanın başka bir alanda üstün olabileceğini belirtti.

AKIL DA GELİŞTİRİLEBİLİR

Bir insanın gerekli sporları ve aktiviteleri yaparak vücudunu geliştirebildiğini kaydeden Kurnaz, "Nasıl ki çok çalışarak bir vücut geliştirilebiliyorsa aynı şekilde akıl da geliştirilebilir. Bunun için doğru yönlendirmelerin yapılması şart. Bir sınıftaki 30 öğrencinin 30'una da aynı öğretme tekniği ile bir konuyu öğretemezisiniz. Bunun için öğretme tekniklerinin de gözden geçirilmesi gerekiyor" dedi. İzleyicilerin de aktif olarak katıldığı konferansın sonunda Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı M. Ali Köseoğlu tarafından Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Kurnaz'a Katılım Belgesi verildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.