TYB'de genel başkan Hicabi Kırlangıç

TYB'de genel başkan Hicabi Kırlangıç

Türkiye Yazarlar Birliği'nin 18. Olağanüstü Genel Kurul'u Ankara'da TYB Genel Merkezi Mehmet Âkif Divanı'nda yapıldı. Divan Başkanlığı'nı Prof. Dr....

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği'nin 18. Olağanüstü Genel Kurul'u Ankara'da TYB Genel Merkezi Mehmet Âkif Divanı'nda yapıldı. Divan Başkanlığı'nı Prof. Dr. Rıdvan Canım'ın yaptığı genel kurulda önceki başkan İbrahim Ulvi Yavuz, yeniden aday olmayacağını açıkladı. Tek liste ile gidilen genel kurulun ardından Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç TYB Genel Başkanlığı'na seçildi.

TYB ŞUBELERİ ÇOK ETKİN ÇALIŞIYOR

Adem Karafilik genel kurulun açılışını yaptı. Divan Heyeti'nden Rıdvan Canım 18. Genel Kurul'un hayırlı geçmesi temennisinde bulundu ve gündemi genel kurula okudu. İlk olarak TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz konuştu. Yavuz, "Üç dönemdir yürüttüğüm genel başkanlığı artık bu dönem bırakıyorum. Bu zaman içinde çalışmalarımda bana destek veren Şeref Başkanımız Mehmet Doğan dostuma, yönetim kurulu arkadaşlarıma, sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim. Bana haklarınızı helal etmenizi bekliyorum" dedi. Daha sonra TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB'nin 36. yılına girdiğini, 1978 yılında 14 değerli yazar ile kurulan kurumun bugüne kadar çeşitli zorluklar içinde faaliyet yürüttüğünü söyledi. Bu 35 yılda tüm bu zorluklara rağmen çok büyük ve etkileyici faaliyetler gerçekleştirdiğini söyleyen Doğan, TYB'nin dinamizmini hiç kaybetmediğini ekledi. TYB'nin hâlen 12 tane şubesi olduğunu söyleyen Doğan, bu şubelerden İstanbul Şubesi'nin 25 yıldır hizmet verdiğini, Bursa ve Konya Şubelerinin de 20 yılı bulduğunu belirterek, bu şubelere çok değerli çalışmalarından ve diğer şubelere de hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

TYB OLMASAYDI NELER EKSİK KLAIRDI?

D. Mehmet Doğan'dan sonra söz alan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Türkiye Yazarlar Birliği'nin ilk beş yılında olmasa da sonraki yıllarında içerisinde bulunmuş birisi olduğunu söyledi ve TYB'nin 40. Yıla yaklaşan çalışmalarıyla Türkiye'de neredeyse tek olduğunu ifade etti. TYB'nin önemini anlatabilmek için "TYB olmasaydı hayatımızda neler eksik kalırdı?" sorusunu soran İsen, kurulduğundan bu yana TYB'ye özellikle D. Mehmet Doğan'ın çok büyük katkıları olduğunu ifade etti. Genel Kurul'da Şubeler adına konuşan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, TYB'nin 35 yıl boyunca Konya Şubesi'nin de 20 yıl içerisinde ciddi faaliyetlere imza attığını söyledi. Özellikle Konya'da TYB'nin önemli bir boşluğu doldurduğunu anlatan Köseoğlu çalışmaların bundan daha ileriye gitmesi temennisinde bulundu. TYB Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Efe de "Türkiye Yazarlar Birliği'nin üyesi olmak bir dünya görüşüne, bir medeniyet, bir sanat ve bir irfan düşüncesine kendine ait hissetmektir" dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından yönetim ve denetim kurulu raporları ve mali rapor okundu ve Divan heyetine sunulan Yönetim Kurulu asil ve yedek, denetleme kurulu asil ve yedek ve haysiyet divanı asil ve yedek üyeleri genel kurulun oylamasına sunuldu. Oy birliği ile kabul edildi. Yönetim Kurulu Asil üyeleri olarak, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Osman Özbahçe, Doç. Dr. Musa Kazım Arıcan, Doç. Dr. Salih Yılmaz, A. Fatih Gökdağ, Ferhat Koç, Murat Erol, İbrahim Eryiğit, Vedat Güneş, Osman Güzelgöz, Mahmut Erdemir, Yönetim Kurulu yedek üyeleri olarak, Mehmet Kurtoğlu, Hıdır Yıldırım, Hikmet Özdemir, Memiş Okuyucu, Yusuf Turan Günaydın, Kamil Yeşil, M.Fatih Uğurlu, İrfan Coşkun, Ahmet Ünal, Ramazan Kaya, Cihan Balcı; Denetleme Kurulu asil üyeleri olarak, Dr.Mehmet Sılay, Hüseyin Albayrak, Adem Karafilik; Denetleme Kurulu Yedek üyeleri olarak, Hatice Sarıkamış (Tıktık), Mustafa Akgün, Yaşar Türkkorur, Haysiyet Divanı asil üyeleri olarak, Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Ahmet Şenol, Durdu Güneş, Haysiyet Divanı Yedek üyeleri olarak, Mustafa Özçelik, Şahin Ali Şen, Ahmet Kalkan kabul edildiler.

KONYA DELEGELERİNE TEŞEKKÜR

TYB Genel Kurulu'na Konya Şubesi'nden delege olarak Başkan M. Ali Köseoğlu'nun yanı sıra, Hayri Erten, Nuri Şimşekler, Bekir Şahin, Hakkı Biçer, Ahmet Aka, Salih Sedat Ersöz, Ömer Lütfi Ersöz, Yücel Kemendi, Bedir Köseoğlu, Sadık Gökçe ve Cemil Paslı da katıldı. TYB Konya Şube başkanı M. Ali Köseoğlu, genel kurulun ardından Konyalı delegelere teşekkür etti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.