TYB'de 'ikinci yeni' konuşuldu

TYB'de 'ikinci yeni' konuşuldu

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından haftasonunda "İkinci Yeni 60 Yaşında" paneli gerçekleştirildi. Panele Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından haftasonunda "İkinci Yeni 60 Yaşında" paneli gerçekleştirildi. Panele Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyeleri Abdullah Harmancı ve Canan Sevinç, Selçuk Üniversitesi'nden ise öğretim üyesi Ömer Solak katıldı. Oturumu yöneten Abdullah Harmancı, Türkiye Yazarlar Birliği'nin 35 senedir ülkenin meselelerine dair önemli programlar gerçekleştirdiğini, dolayısıyla 'İkinci Yeni' gibi Türk şiirinin önemli dönemeçlerinden birini de 60. kuruluş senesinde ele almak gereğinin duyulduğunu belirtti. Harmancı, modern Türk şiirinin gerçekleştirdiği "son önemli atılım" olarak yorumlanan İkinci Yeni şiirinin son 60 sene içerisinde şiirimizin temel belirleyicilerinden olduğunu ifade etti.

SEZAİ KARAKOÇ ŞİİRİ NEREDE DURUYOR?

Daha sonra söz alan Ömer Solak, İkinci Yeni şiirinin meydana getirten ülke içi ve ülke dışı siyasi, sosyal, edebi sebepler üzerinde durdu. Canan Sevinç ise İkinci Yeni şiirinin özelliklerini ve poetikasını anlattı. Panelin sonunda söz alan bir dinleyici, Sezai Karakoç'un İkinci Yeni şiirine dahil edilip edilemeyeceğini, bu konuda bazı tereddütler olduğunu belirtti. Bu soruya cevap veren Abdullah Harmancı, Karakoç'un şiirlerinin içeriği, göndermeler dünyası itibariyle İkinci Yeni havasından uzak olduğunu ama teknik olarak İkinci Yeni şiirine dahil edilebileceğini söyledi. Ayrıca bir şairin kendisiyle ilgili demeçlerinden ziyade ortaya koyduğu metinlerinin önemli olduğunu, dolayısıyla Karakoç'un şiirlerinin İkinci Yeni şiiri özellikleri taşıdığını ifade etti. Panelin bitişinde söz alan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu da, Türkiye Yazarlar Birliği'nin kültüre, sanata, sosyal konulara, ülkenin bütün meselelerine dair önemli programlar yapmaya devam edeceğini ifade etti, panelin katılımcılarına ve izleyenlere teşekkür etti. TYB Konya Şubesi adına 'Katılım Belgesi'ni panelistlere Hadim Müftüsü Ahmet Demirel, Yrd. Doç. Dr. Fatih Özkafa ve Dr. Ahmet Atılgan takdim etti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.