TYB'DE KISA FİLM GÖSTERİMİ

TYB'DE KISA FİLM GÖSTERİMİ

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin 2012 Etkinlik Takvimi'ndeki son program olan Kısa Film Gösteri İl Halk Kütüphanesi Salonu'nda gerçekleşti....

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin 2012 Etkinlik Takvimi'ndeki son program olan Kısa Film Gösteri İl Halk Kütüphanesi Salonu'nda gerçekleşti. ERKAMED prodüksiyon sahibi Tamer Yiğit, ödüllü yönetmen Fatih Sezgin ve Ömer Faruk Çetin'in hazırlayıp sunduğu programda kısa film hakkında bilgiler verildi, yeni çekimine başlanan Konya Belgeseli "Suf-i"nin tanıtımı ile birlikte özenle seçilmiş beş kısa film gösterildi. Programı takdim eden TYB üyesi İbrahim Dıvarcı; Konya'nın belgesel ve kısa film dalında önemli eserler verdiğini, kısa film ve belgeselciliğin bir gönül işi olduğunu ve fedakârlık gerektirdiğini söyledi. "Suf-i" belgeselinin Konya için çok önemli olduğunu ve Suf-i geleneğinin en önemli isimlerinin Konya'da meftun olduklarının altını çizdi.

KISA; UZUN METRAJ İÇİN BİR EŞİK

Kısa film ödüllü yönetmen Fatih Sezgin, "Suf-i" belgeselinin Kültür Bakanlığı tarafından desteklendiğini, şu ana kadar yüzde ellisini tamamladıklarını söyledi ve bazı bölümleri izleyicilerle buluşturdu. Sezgin, kısa filmin uzun metrajlı filmler için bir eşik olduğunu, staj dönemi olduğunu ve son dönemde ise kendi başına bir sektör oluşturduğunu söyledi. Sezgin şöyle konuştu: Kısa film, uzun filmin annesidir. Uzun filmde yapılamayacak bir sürü şey kısa filmde yapılabilir. Kısa film, sinema sektörünün ilk oluştuğu dönemlerde mantık olarak olmasa da süre olarak zaten kısaydı. İkinci Dünya savaşından sonra özellikle kısa filmler birer propaganda aracı olarak kullanıldı. Kısa filmlerde süre sınırlaması yoktur. Kendi içerisinde bir mantığı vardır. Kısa film, uzun filmin özüdür. Tüm kalabalıkların, tüm gevezeliklerin bir kenara bırakılarak kısaca özün anlatıldığı bir filmdir. Edebiyat penceresinden bakacak olursak, uzun filmin yerine romanı koyarsak, kısa filmi de öykünün yerine koyabiliriz. Tabi bazı yönetmenler kısa filmin biraz daha sanatsal, biraz daha edebî olmasından dolayı şiiri karşılık olarak söylemektedirler. Konya'da kısa film sektörü oldukça gelişti. Özellikle Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde "Kısaca Film Atölyesi" oluşturuldu ve ses getiren eserler yapıldı.

TYB; KONYA İÇİN ÖNEMLİ

Seçme Kısa filmlerden beş film gösterildi ve gösterimin ardından TYB Konya Şubesi Başkanı M. Ali Köseoğlu, "2012 Mart ayında Mehmet Akif merhumla başlanılan ve Ekim'de Kısa Kısa Filmler programıyla son bulan planlı 38 programı icra etmenin mutluluğu içindeyiz. 2013 yılında da yine birbirinden güzel programlarla birlikte olmayı temenni ediyorum. Kültürel etkinlikler şehri daha da zenginleştiriyor. TYB Konya Şubesi de Konya ve ülkemiz adına önemli bir işlevi yerine getiriyor" diye konuştu. Köseoğlu, yönetin kurulu üyelerine, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar'a ve programların tertipleyicileri ile destkeleyicilerine de teşekkür etti.

AZİM VE AŞK ZORLUĞUN ÜSTESİNDEN GELİR

Programa katılan Konya eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti eski Milletvekili Doç.Dr. Halil Ürün ve TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Fatih Sezgin ve Ömer Faruk Çetin'e günün anısına katılım belgelerini takdim etti. Ürün, "Üç evladından tek erkek çocuğunu sinema sektörüne veren bir baba olarak çok mutluyum. Konya'mızda başarılı eserlere imza atan bu gençlerimizin ileride ülke çapında, dünya çapında başarılı eserlere imza atacaklarına inanıyorum ve başarılar diliyorum. Azim, aşk, sevda birçok zorluğun üstesinden gelecektir" dedi.

Programa Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Ürün, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, akademisyenler, yazarlar, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.