TYB'de "Mavera Dergisinin Edebiyatımızdaki Yeri" konuşuldu

TYB'de "Mavera Dergisinin Edebiyatımızdaki Yeri" konuşuldu

TYB Konya Şubesi'nin her hafta gerçekleştirdiği kültürel etkinlikler, bu hafta da Mavera Dergisi'nin Edebiyatımızdaki Yeri konulu söyleşiyle devam etti....

A+A-

TYB Konya Şubesi'nin her hafta gerçekleştirdiği kültürel etkinlikler, bu hafta da Mavera Dergisi'nin Edebiyatımızdaki Yeri konulu söyleşiyle devam etti. TYB Yönetim Kurulu üyesi Ulvi Kübilay Dündar'ın düzenlediği ve TYB üyesi Yazar ve şair Halit Özdüzen'in konuşmacı olarak katıldığı programa Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'nun yanısıra Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kurucu üyelerinden Doç. Dr. Halil Ürün, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Türkiye Yazarlar Birliği Üyesi gazeteci ve yazarlar, Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, basın mensupları, akademisyenler ve çok sayıda dinleyici katıldı. Yazar Halit Özdüzen, Mavera Dergisi'nin bir mektep olduğunu ve bu dergiyi çıkaranların amaçlarının gençliğin yetişmesi, dostluğun pekişmesi, kültürümüzün gelişmesi olduğunu söyledi. Özdüzen ortaya konulan ilkelerin İrfan Fethi Gemuhluoğlu'nun fikirleri olduğunu belirtti.

7 GÜZEL ADAM DEĞİL 7 BİN GÜZEL ADAM

Halit Özdüzen, "Yedi Güzel Adam'ın nüvesini oluşturduğu Mavera Dergisi'nde zamanla Yetmiş Güzel Adam, Yedi yüz Güzel Adam, Yetmiş Bin Güzel Adam'a dönüşen bu güzel insanlar, Akabe Kitaplığında bir çok te'lif eserin de yayınlanmasına vesile olmuş; o güne kadar yayınlanmamış birçok İslâm müelliflerinin eserleri yayınlanmıştır. Dolayısıyla Mavera Dergisi ve Akabe Kitaplığı bir mekteptir, bir okuldur, bir ekoldür. Amerikalı Müslümanları, MalcomX'i, Filistinli Müslümanların direnişini, Ace Müslümanlarının durumunu, İslâm'ın kanayan yaralarını bir bir özel dosyalar halinde Mavera Dergisi'yle öğrendik. Bu dergide Ali Bulaç yazdı, Atasoy Müftüoğlu'nun "Firak"ı, Erdem Bayazıt'ın "Sebeb Ey"i, Cahit Zarifoğlu'nun "Yaşamak"ı yayınlandı, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Sezai Karakoç ve daha niceleri yazdı. Mavera Dergisi ve bu güzel insanlar, İrfan Fethi Gemuhluoğlu'nun fikir tarlasında yetişmişlerdir. Fakat İrfan Fethi Gemuhluoğlu'nun yeterince tanınmaması çok üzücüdür" dedi.

Program sonunda Yazar Halit Özdüzen'e günün anısına katılım plaketini takdim eden Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti Kurucu üyesi ve Eski Milletvekili Doç. Dr. Halil Ürün, "Biz Halit Özdüzen'le aynı kuşaktanız, bu kültür mirasından bizi yararlandıran, bu nesil üzerinde ciddi mânâda emek sarf eden ve bizlerin de yetişmesinde büyük katkıları olan Mavera Dergisi ve diğerleri gerçek bir mektep olmuştur." diye kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.