TYB'DE "RAMAZAN'DAN SONRA" KONUŞULDU

TYB'DE "RAMAZAN'DAN SONRA" KONUŞULDU

Hadim Müftüsü Ahmet Demirel: "İki Ramazan'ı bir olan zarardadır." TYB Konya Şubesi'nin düzenlediği Ramazan Sohbetleri'nde Hadim Müftüsü Ahmet Demirel;...

A+A-

Hadim Müftüsü Ahmet Demirel: "İki Ramazan'ı bir olan zarardadır."

TYB Konya Şubesi'nin düzenlediği Ramazan Sohbetleri'nde Hadim Müftüsü Ahmet Demirel; "Hadimde bir kitaplık oluşturduk ve 'Al götür, oku; ister geri getir istersen getirme, yeter ki oku!' diye bir uygulama yapıyoruz" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin 2016 kültürel etkinlikleri Ramazan ayının son haftasında da devam etti. Konya İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kültürel etkinlikte Hadim Müftüsü Ahmet Demirel "Ramazan'dan Sonra" konulu konuşmasına "Ramazan, gelecek on bir ayda neler yapabileceğimizin bir mülahazazası, bir özetidir. Ramazan, hayatın içerisinde temponun bir nebze arttırıldığı bir nokta şeklindedir" diyerek başladı.

Müftü Ahmet Demirel "Kur'ân'ı okumak da bize sevdirilmedi. Hele hele Kur'ân Kursuna gidenler bu acı tecrübeyi hâlâ hissediyorlar beklide... Kur'ân ve dayak nasıl bir araya getirildi, hâlâ anlayabilmiş değilim. Ondan sonraki yıllarda da tüm okuma isteğinize rağmen ister istemez bir mesafe oluşuyor. Kur'ân okumayı sever ve sevdirir hâle gelmek için de Ramazan'dan sonra on bir ayda da bir gayretin içerisinde olmamız gerekiyor." dedi.

özetle şöyle dedi: "Ramazanın bir son değil başlangıçtır." Diyen Müftü Demirel konuşmasında Ramazan ayını bir kulluk kampına benzeterek "Kamplar geçmişteki eksiklikleri görme yönünden bir nebze geçmişe yönelik olsa da asıl düzenleniş sebebi gelecek sezona hazırlıktır. Ramazan da gelecek on bir aya hazırlık sadedinde bir eğitim kampıdır." dedi.
Ayrıca "Gelecek on bir ayda yapılacak kulluk uygulamalarının bir numunesi Ramazan ayı içinde uygulanmaktadır. Namaz kılma, Camiye gitme, Kur'an okuma, Yemek ikram etme, infak etme, sabretme, iyilik etme, oruç tutma, teheccüd namazı kılma gibi."
"Ramazan ayı tek başına değil diğer on bir ayda yapılan Allah'a kulluk uygulamalarının bir nebze yoğunlaştırılmasıdır. Sonra da devam edilmesidir."
"Ramazan aynı zamanda kişinin potansiyelini ve yapabileceklerini gördüğü bir zaman dilimidir."
"Ramazan bir yenilenme ve yeni bir başlangıç fırsatıdır."
"Unutmayın bu Ramazan son Ramazanımız olabilir." diyerek sözlerini bitirdi.

TYB Konya Şubesi Başkanı ve Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu, Konya Basın enformasyon İl Müdürü Uz. Cemil Paslı, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memduh Gezici, TYB Konya Şubesi Başkan vekili ve NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten, Yazar Hüzeyme Yeşim Koçak, Ömer Lütfi Ersöz, Duran Çetin ve Ziya Kuz'un da katıldığı programda TYB Konya Şubesi Başkanı M. Ali Köseoğlu tarafından günün anısına konuşmacı Hadim Müftüsü Ahmet Demirel'e Katılım Belgesi takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.