TYB’DEN 2022’DE EDEBİYAT, DÜŞÜNCE KÜLTÜR VE SANATLA GEÇEN 40 PROGRAM 

TYB’DEN 2022’DE EDEBİYAT, DÜŞÜNCE KÜLTÜR VE SANATLA GEÇEN 40 PROGRAM 

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu 2022 yılında gerçekleştirilen programlarla ilgili yıl sonu değerlendirmesi yaptı.

A+A-

 

TYB’DEN 2022’DE EDEBİYAT, DÜŞÜNCE KÜLTÜR VE SANATLA GEÇEN 40 PROGRAM 

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 40 etkinliğin yer aldığı 2022 faaliyet takvimini başarıyla tamamladı. Konferans, panel, gezi, konser ve kurs gibi etkinliklerin yanı sıra önemli yayınlara da imza attıklarını söyleyen TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu “Türkiye’nin aktif kültürel sivil toplum kuruluşlarından olan TYB’ye yakışır bir faaliyet takvim yılını tamamladık” dedi.

KONFERANS VE PANELLER

Prof. Dr. Mehmet İpşirli’nin İstanbul’dan katıldığı ve Prof. Dr. Bilal Kuşpınar’ın Amerika’dan yönetiği çevrim içi konferansla 19 Şubat’ta yıllık takvimi icraya başladıklarını işaret eden Köseoğlu “Salon programlarımızın yanı sıra, Konya’ya gelemeyecek yoğunlukta olan hocalarımızın katıldığı bazı programlarımızı; çağın getirdiği teknolojik imkânlar çerçevesinde youtube ve facebook kanallarımızdan canlı yayınlayarak takipçilerimize ulaştırdık” diye konuştu.

Düzenledikleri panel ve konferanslara Mehmet İpşirli, Manolya Gürocak, Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, Raşit Keskin, Prof. Dr. Mustafa İsen, Prof. Dr. Tuba Işınsu Durmuş, Dursun Gürlek, Sait Mermer, Prof. Dr. Şaban Halis Çalış, Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, Rasim Özdenören, Doç.Dr. Hüseyin Öksüz, Prof. Dr. Fatih Özkafa, Mustafa Sonay Gürgen, Doç. Dr. Ahmet Akman, Prof. Dr. Haşim Şahin, Ömer Erdoğan, Burhan Sakallı, Doç. Dr. Birgül Alıcı, Doç.Dr. Ubeydullah Sezikli, Doç. Dr. Selim Argun, Prof. Dr. Hülya Argunşah, Prof. Dr. Ali Akpınar, Dr. Ali Gemuhluoğlu, Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, Sadık Yalsızuçanlar, Dr.Kâmil Uğurlu, Doç. Dr. Şule Feyza Güngör, Prof. Dr. İdris Nebi Uysal, Dr. Fatih Özdemir, Dr. Mert Öksüz, Prof. Dr. Bilal Kemikli, Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Dr. Mustafa Yıldırım, Dr. Armağan Güleç Korumaz, M. Feyza Yarar, Prof. Dr. Kemal Özcan, Dr. Yakup Kalın, Prof. Dr. Kerim Çınar, Ömer Erdem, Prof. Dr. Ahmet Kâzım Kazım Ürün, Doç. Dr. Mustafa İsmail Dönmez, Dr. Sena Küçük, Dr. Eda Bayrakçı, Yönetmen İsmail Güneş, Doç. Dr. Ergin Ergül, Doç. Dr. Nuri Şimşekler, Prof. Dr. Hayri Kaplan, Prof. Dr. Ali Temizel, Prof. Dr. Ahmet Tarhan, Prof. Dr. Secaattin Tural, Dr. Hülya Uzun ile Anadolu Mektebi Öğrencileri Ayça Bilge Yemiş, Hayrunnisa Yanardağ, Süeda Sarı ve Ayşegül Kon’un konuşmacı , panelist olarak katıldıklarını hatırlatan Köseoğlu “Bu programlarda konuşmacılarımız tarihe kayıt düşülmesi gereken önemde bilgileri bizlerle paylaştılar” dedi.

MEVLÂNÂ ŞİİR ŞÖLENİ GELENEKSELLEŞTİ

Karatay Belediyesi işbirliği ile Mevlâna Gülbahçesinde icra ettikleri Şiir Şöleninin geleneksel hüviyet kazandığını kaydeden Başkan Köseoğlu “2022 yılında 12.sini düzenlediğimiz şiir şölenimize Türkiye’nin dört bir yanından şairler katıldı. Program sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak dünyanın dört bir yanında izlendi” dedi.

NEBAHAT KONU KONSER VERDİ

Programlarında musikiye de yer verdiklerini anlatan Köseoğlu “Doç.Dr. Ubeydullah Sezikli ile ‘Balkan İlâhilerini’ konuşulduğu programda kısa dinletiler de sunuldu. Mevlânâ Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatkârı Nebahat Konu ve saz sanatkârlarının katıldığı “Menekşelendi Sular” adlı musiki konseri sanatseverlere anlamlı bir program icra edilmişti” diye konuştu.

YAZARLAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Şair Yazar Cahit Zarifoğlu’nun vefat yıldönümünde Karatay Belediyesi ve Karatay Milli eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yazarlar Vural Kaya, Atilla Yaramış, Mehmet Ali Köseoğlu, Ahmet Aka ve Fatma Tutak’ın beş ilkokulda öğrencilerle buluşup sohbet ederek kitaplarını imzaladığını anlatan Köseoğlu kendisinin de “Yıldız İmam Hatip Lisesinde düzenlenen programa katılarak öğrencilerle sohbet edip salonda bulunan her öğrenciye bir kitap hediye ettiğini ” belirtti.

YAZARLAR HATAY’I GEZDİ

Her yıl tarihi ve kültürel zenginliği olan şehirlere “Yazılacak Çok Şeyimiz Var” sözüyle gezi, inceleme düzenlediklerini ifade eden Köseoğlu “Bu yıl üyelerimiz için, Cihan harbinden sonra Suriye sınırlarında bırakılmışken, önce bağımsızlığını ilân edip devlet statüsü alan ve hemen ardından Türkiye’ye ilhak kararını ilan eden Hatay’ı ziyaret ettik. Ayrıca Meram ilçemiz sınırlarında bulunan tarihi Kilistra köyümüze de gezi tertip ederek yöremizin tanıtımına katkıda bulunduk” dedi.

ÖNEMLİ YAYINLAR OKURA SUNULDU

Konferans ve panel çözümlemelerini iki yıldır kitap haline getirerek yayınladıklarını da vurgulayan Köseoğlu sözlerini “2021 yılı 42 programın çözümlemesinden meydana gelen lüks ciltli 1016 sayfalık hacimli bir kitap bastırılıp ülkemizin seçkin kütüphanelerine ve kültür sanat insanlarına ulaştırıldı. 11. Geleneksel Mevlânâ Şiir Şöleni kitabının yanı sıra 11.Şiir Şöleni ve 1. Şiir Atölyesi konuşmalarının yer aldığı kitabımızı da şiir severlerin ve şairlerin istifadesi için yayın hayatına kazandırdık. Bu yıl ayrıca Konya kültür çevresinin önemli siması Dr. Kâmil Uğurlu’nun hayatını anlatan “Kuş Misali, Uzun Yaşanmış Bir Hayatın Kısa Hikâyesi adlı biyografik kitabını da okurlara ve Uğurlu’nun 60. Sanat yılı vefa programına katılanlarına takdim ettik” dedi.

SELÇUKLU OKUMALARI 6. YILINDA

TYB olarak periyodik olarak Selçuklu Okumaları kursuna ev sahipliği yaptıklarını anlatan Köseoğlu “Eğitim sezonu içerisinde hocalarımız Arapça ve Farsça eğitimi ile Selçuklu Okumaları programına altı yıldır devam etmektedir” diyerek devam etti.

YAZARLIK ATÖLYESİ DEVAM EDİYOR

Kasım ay içerisinde başlattıkları Yazarlık  Atölyesinde derslerin 2023 yılının ilk aylarında da devam edeceğine işaret eden Köseoğlu “Atölyede Kemal Kahramanoğlu, Raşit Keskin, Saim Sakaoğlu, Hüzeyme Yeşim Koçak, Ayşegül Genç, Bekir Biçer, Ahmet Çaycı, Vural Kaya, Atilla Yaramış, Ali Saçıkara, Sait Mermer, Ahmet Köseoğlu, Yağmur Küçükbezirci, Şenol Çöm, Ahmet Akman, Mustafa Ünal, Hüseyin Üzülmez alanlarında dersler verecek” dedi.

KONYA BELEDİYELERİNE TEŞEKKÜR

TYB Konya Şubesi’nin, kültürel faaliyetlerini sürdürürken yerel yönetimlerden de destek gördüğünü anlatan Köseoğlu “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya, Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’a ve Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’ya , İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Mevlânâ Kalkınma Ajansı’na da TYB’ye sağladıkları destekler için teşekkür ediyoruz” diyerek yıl sonu değerlendirmesini ana başlıklarla  tamamlamış oldu.

 

785579c2-3b6b-4b69-ab89-77a41d059d1f.jpg5636876d-8c78-4d9f-9f08-29868d0d539e.jpg4dba7108-512b-4946-9aba-8ca151827fe2.jpg

12-mevlana-siir-soleni-ve-siir-atolyesi-gerceklestirildi-jpg-1500.jpgahmet-koseoglu-2.jpgahmet-koseoglu.jpgil-halk-kutuphanesi-salon.jpgkamil-ugurlu-afisafis.jpgkamil-ugurlu.jpgmevlana-siir-soleni-2.jpgmevlana-siir-soleni-atolyesi-1.jpgmevlana-siir-soleni-atolyesi-2.jpgmevlana-siir-soleni.jpgnebahat-konu-konser.jpgonline-konferans.pngpanel.jpegrasimozdenoren.jpgtakvim.jpgtantavi-salon.jpgyazarlik-atolyesi-kahramanoglu.jpgyazarlik-atolyesi-saim-sakaoglu.jpgyazarlik-atolyesi-tyb-onu.jpegyazarlik-atolyesi-2-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.