TYBKONYA ŞUBESİNDE “Ödüllü Kısa Filmler ve Multidisipliner Sanat SİNEMA” Konuşuldu.

SEVİMLİ: “Sinema Üretim Süreci Çok Sancılıdır.” TYB Konya Şubesinde bu hafta Akademisyen-Yönetmen Mehmet Ali Sevimli, sinemanın disiplinlerarası...

A+A-

SEVİMLİ: “Sinema Üretim Süreci Çok Sancılıdır.”

TYB Konya Şubesinde bu hafta Akademisyen-Yönetmen Mehmet Ali Sevimli, sinemanın disiplinlerarası bir sanat olduğunu anlamlandırmanın neden elzem olduğunu, Konya’da sinema alanında sektörel ve akademik üretim anlamında ne gibi gelişmeler olduğu ve ödüllü kısa filmler video konferans yöntemiyle anlattı.

Sinemanın çok daha aşkın bir sanat olduğu ve Konya’nın bu alanda etkili çalışmalar yaptığını ve bağımsız sinema ile popüler sinema ayrımının yapılması üzerine konuşan Mehmet Ali Sevimli; “Sinemayı tanıtım merkezine yerleştiren ve anlatı merkezine insanı yerleştiren sinemadan bahsediyorum. Bu iki sinema ayrımını yapmak lazım. Popüler sinema kanadı başka bir şey. Tabi ki bu ikisi arasındaki pratikler çok değişkendir. Her iki sinema kanadı da çok kıymetli ve çok iyi okumalar sunuyor. Sinemayı sanat olarak gören ve sanatın merkezine yerleştiren yönetmenler ve yapımcılar bu disiplinerlerden çok daha fazla faydalanmak zorundadırlar.” dedi.

Sinemanın hammaddesinin insan olduğuna vurgu yapan Sevimli; “İnsanı anlamak için insana dair bütün süreçlere hakim olmak gerekir. Sinema üretim süreci çok sancılıdır.” dedi.

Sevimli, programın akışına uygun olarak Ödüllü kısa filmlerden yönetmenliğini kendisinin yaptığı “Yalnızlık Çağı” ve yönetmenliğini Serhat Koca’nın yaptığı “Hoş geldin Bebek” filmlerinin de gösterimini izleyicilere sunarak yorumlarını paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.