ULUSAL ÖLÇEKTE 15 TEMMUZ KONULU KARİKATÜR YARIŞMASI

ULUSAL ÖLÇEKTE 15 TEMMUZ KONULU KARİKATÜR YARIŞMASI

ULUSAL ÖLÇEKTE 15 TEMMUZ KONULU KARİKATÜR YARIŞMASI   TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve paydaşımız...

A+A-

ULUSAL ÖLÇEKTE 15 TEMMUZ KONULU KARİKATÜR YARIŞMASI

 

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve paydaşımız Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 2017 bilimsel ve kültürel etkinliklerimize 25 Şubat itibariyle başlamış bulunuyoruz. Bu yılki etkinliklerimizi mümkün olduğunca sosyo-kültürel hayatımızın tüm alanlarını ilgilendiren konular üzerine gerçekleştirmeyi planladık. Özellikle sanatın iletişim ve eğitim alanında farkındalık ve bilinçlenme bağlamında gün geçtikçe çok etkili olduğu herkesçe malumdur. Sanatsal ürünler ve eserler hem hiç kimsenin söylemeye cesaret edemediği, hem de unutulmayacak bir tesirle insanların zihnine kazındığı mesajlar bıraktığı bir gerçektir.

 

15 Temmuzda güzel vatanımıza ve milletimize ihanet edenler, vatanperver askerlerimizi, polislerimizi, gençlerimizi, kadınlarımızı, dedelerimizi, anne ve babalarımızı gözlerini kırpmadan şehit ettiler. Bu şehitlerimiz ve gazilerimiz inançla, cesaretle, kararlılıkla ve fedakâr bir şekilde, ders verircesine onların karşısına dikildiler. Onların bu tavrının, kararlılıklarının ve fedakârlılıklarının unutulmasını asla istemiyoruz.

Bu amaçla Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve paydaşımız Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlenen "Ulusal Çapta 15 Temmuz Konulu Karikatür" yarışması 15 Temmuz darbe girişimine direnişin hafızalarda yer etmesi ve aziz şehitlerimize ve gazilerimize bir vefa maksadıyla tertip edilmektedir. Bu yarışma ve ortaya çıkacak eserler, 15 Temmuz darbe girişiminin milletimize ve ülkemize verdiği zararı, nasıl bir yanlış ve düşmanca, vatan hainliği yapıldığını kalıcı bir şekilde insanımıza ve yeni neslimize anlatacak sanat ürünleri olacaktır.

Bir bakıma bu yarışma 15 Temmuz Direnişini karikatür ile en güzel şekilde anlatma amacı gütmektedir.

 

Yarışmaya eserleriyle katılacak karikatürcülerin konuyu işleme biçimleri serbesttir.

 

15 Temmuz direnişimizde şehit ve gazi olan bütün vatandaşlarımızın bu eşsiz hatıralarını Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak ilelebet toplumumuzun ve gelecek kuşaklarımızın hafızasında yaşatılması yarışmamızın temel hedefidir.

 

Ulusal Ölçekte 15 Temmuz Konulu Ödüllü Karikatür Yarışmamızda;

Birinciye: 5000 TL

İkinciye: 3500 TL

Üçüncüye: 2000 TL

Jüri Özel Ödülü: 1000 TL

 

Ödül verilecektir.

 

 

 

 

 

 

YARIŞMANIN KATILIM ŞARTLARI

 

  1. Yarışma, 15 Temmuz konulu karikatür eserlerine açıktır.
  2. Her sanatçı sadece bir eseriyle yarışmaya katılabilir.
  3. Yarışmaya katılacak olan eserlerin daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekir.
  4. Dereceye giren eserlerin telif hakları Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesine aittir.
  5. Yarışmaya gönderilen bütün karikatür eserlerinden daha sonra bir kitap oluşturulması hedeflendiğinden; yarışmaya gönderilen her bir karikatürün bu kitapta kullanma hakkı da Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Yönetiminin inisiyatifinde olacaktır.
  6. Yarışmaya jüri üyelerinin yakınları katılamazlar.
  7. Yarışma 6 Mart 2017 tarihinde başlatılmıştır.
  8. Eserler TYB Konya Şubesinin http://www.tybkonya.com/yarisma/ adresine pdf olarak gönderilmesi gerekmektedir. • Eserin http://www.tybkonya.com/yarisma/ adresine gönderimini takiben başvuru mailine bir güvenlik - kayıt kodu ile taahhütname gönderilecektir. Taahhütnamenin doldurularak ıslak imza ve nüfus cüzdanı fotokopisi eklenerek http://www.tybkonya.com/yarisma/ adresine gönderilmesi gerekmektedir.
  9. Yarışma süresi 15 Haziranda sona erecektir.
  10. Yarışma sonuçları 1 Temmuz 2017 tarihinde TYB Konya Şubesi web sitesinden açıklanacaktır.
  11. Ödül Töreni 15 Temmuz 2017 tarihinden Darbeye Direnişin birinci sene-i devriyesinde düzenlenecek ve ödül kazanan eserlere ödülleri bu törende verilecektir.

 

SEÇİCİ KURUL

1. Mehmet D. Doğan

2. Sadık Yalsızuçanlar

3. Şahin Güneş

4. Demirhan Kadıoğlu

5. Vural Kaya'dan oluşmaktadır.

 

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak karikatürü seven bu konuda çalışmalar yapan tüm kardeşlerimizin 15 Temmuz Konulu Ulusal Çapta Ödüllü Karikatür Yarışmasına ilgilerini, katkılarını, desteklerini ve eserlerini bekliyoruz. Milletimize ortaya çıkan eserleri armağan etmek istiyoruz. Yarışmamızı değerli basın mensuplarımızın vasıtasıyla tüm halkımıza duyuruyoruz. Basınımıza da ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.