Yazar Duran Çetin’in Kaleme Aldığı İki Kitap Daha Yayımlandı.

Yazar Duran Çetin’in Kaleme Aldığı İki Kitap Daha Yayımlandı.

GELECEĞİN İNŞASI KİTAPLARLA OLACAKTIR Yazar Duran Çetin’in kaleme aldığı iki kitap daha yayımlandı. Yayımlanmış kitap sayısı elliyi aşan yazarımızın...

A+A-

GELECEĞİN İNŞASI KİTAPLARLA OLACAKTIR
Yazar Duran Çetin’in kaleme aldığı iki kitap daha yayımlandı.

Yayımlanmış kitap sayısı elliyi aşan yazarımızın çocuklara yönelik iki yeni kitabı daha okuyucuyla buluştu. Çocuklarımızın karakter gelişimine katkı sağlayacak önemli insanların hayatlarını konu alan kitapları çocukların severek okuyacağını, örnek alacağını ve hedef belirlemesine katkı sağlayacağını, söyleyen Yazar Duran Çetin,  Kaşif Çocuk Yayınları tarafından “Öncü Bilim İnsanları” kitap dizisi, bilim tarihimizde buluşlarıyla yahut buluşlara olan katkılarıyla gündeme gelmiş bilim insanlarımızın tanıtımını sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Çocuk ve ilk gençlik çağındaki okurlar daima bilim insanlarından, buluşlardan ve teknik ilerleme serüvenlerinden etkilenmişlerdir. Bu sebeple bilim insanlarımızı macera dolu bir hikâye içinde anlattık, diyerek kitapların amaçlarını özetledi. 
Geçmişte, değerli bilim adamı ve yazarların hayatlarını, yaptığı çalışmaları unutmamak, gelecek nesillere tanıtmak ve anlatmak adına çıkardığı kitaplardan bahseden Çetin, “Aziz Sancar kitabında, Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’ın bilimsel çalışmalarına ve buluşlarına tanıklık edeceksiniz. DNA onarımı, hücre dizilimi, kanser tedavisi ve biyolojik saat üzerinde çalışmalar yapan Aziz Sancar bilim dünyasına adını altın harflerle yazdırmıştır. Hezarfen Ahmet Çelebi kitabında ise Türk havacılık tarihinin en önemli kişilerinden birisinin bilimsel çalışmalarına tanıklık edeceksiniz. Hezarfen Ahmet Çelebi’nin yaptığı uçuş denemeleri günümüzün uçak ve havacılık teknolojisine ilham kaynağı olmuştur. Hezarfen Ahmet Çelebi, İstanbul Boğazı’nı da geçmek suretiyle, 3358 metrelik mesafeyi uçarak Üsküdar’daki Doğancılar’a inmiştir” dedi. 
Yazar Duran Çetin, ‘bu değerlerimizin tanıtımına katkı sağlamaktan mutlu oluyorum’ diyerek eserlerini yeni nesle katkı sağlamak için yazdığını, onlara ufuk açmaktan mutlu olduğunu ve geleceğin inşasının kitaplarla olacağını da sözlerine ekledi. 
Yazar Duran Çetin’in yayımlanmış kitap sayısı 53 oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.