Yazarlar Karapınar'a hayran kaldı

Yazarlar Karapınar'a hayran kaldı

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, 2013 Kültürel Etkinlikleri kapsamında bu hafta Karapınar'ı gezdi. Konya'dan yazar, akademisyen ve gazetecilerin katıldığı...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, 2013 Kültürel Etkinlikleri kapsamında bu hafta Karapınar'ı gezdi. Konya'dan yazar, akademisyen ve gazetecilerin katıldığı gezide Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu tarafından misafirlere ilçe tanıtıldı. Sabah, 100. Yıl Atatürk Dinlenme Tesislerinde yazarları ağırlayan Başkan Mugayıtoğlu, sinevizyon eşliğinde ilçeye yaptıkları yatırımları anlattı. Karapınar'ın temel alt yapı ve üst yapı sorunlarının tamamına yakınını çözüme kavuşturduklarını anlatan Mugayıtoğlu, "Gerek belediyemizce yerel anlamdaki yatırımlar, gerekse merkezi hükümetimizin ilçemize yaptığı büyük ölçekli yatırımlar sayesinde Karapınar, her geçen gün büyüyen ve Konya'nın cazibe merkezi bir ilçesi olmaya başlamıştır. Belediye Başkanlığımız döneminde bazısı riskli ama ilçemiz için gerekli olduğuna inandığımız pek çok projeyi bugün hayata geçirmiş olmanın huzuru içindeyiz. İlçemizde asfaltlanmamış yol kalmamış, imarda yeşil alan olarak görünüp de, ağaçlandırılmamış tek bir alan bulunmamaktadır. Halkımız teveccühüyle yaptığımız hizmetler, Karapınar'ımızı geleceğe hazır hale getirmiştir" dedi.

KARAPINAR DEĞİŞİYOR, GELİŞİYOR

Karapınar'da bulunan kömür rezervi ve güneş enerjisi yatırımlarıyla ilçenin daha da gelişeceğine vurgu yapan Mugayıtoğlu, TYB Konya Şubesi'ni ve Konyalı yazarları ilçede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasını sonlandırdı. TYB Konya Şube Başkanı M.Ali Köseoğlu da, TYB Konya Şubesi'nin bu yıl planlı 35 programa imza atacağını, fakat Karapınar Gezisi gibi programlarla kültürel etkinlik sayısının daha da zenginleştiğine dikkat çekti. 'Yazılacak Çok Şeyimiz Var' gezileri ile gittikleri yerlerin zenginliklerini ve ihtiyaçlarını yazıya dökerek anlamlı bir işe imza attıklarını anlatan Köseoğlu, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu'nun davetiyle ilçede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Köseoğlu, "Konya'nın ilçelerini ve Türkiye'nin zenginliklerini kültürel gezilerle yazarlarımıza tanıtmaya çalışıyoruz. Karapınar her geçen yıl değişiyor, gelişiyor. Bunda belediyenin ve başkanımızın rolü yadsınamaz. Karapınar'ı düne göre gelişmiş ve yarına hazırlanmakta olarak görmekten büyük memnuniyet duyduk" şeklinde konuştu.

KARAPINAR'IN GÜZELLİKLERİ GEZİLDİ

Gezi kapsamında şehir turu, yatırım alanları, Ali Tepesi, Sultan Selim Camii, Meke Göl'ü ve Acıgöl'ü gezen yazarlar, Mevlana Hoşgörü Parkı'nda ilçeye yapılabilecek diğer yatırımları ve suları çekilen Meke Gölü'nün eski haline gelmesi için yapılabilecekleri konuştular. Karapınar ziyareti ve kültür-sanat çalışmalarına katkılarından dolayı Başkan Mehmet Mugayıtoğlu, TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'na teşekkür plaketi takdim etti. Köseoğlu'da Mugayıtoğlu'na kitap hediye etti. Program Obrukların gezilmesiyle son buldu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.