YAZARLAR KULE SİTE'DE BULUŞTU

YAZARLAR KULE SİTE'DE BULUŞTU

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi (TYB) tarafından 29 Mart-04 Nisan Kütüphaneler Haftası münasebetiyle Kule Site'de bir program düzenlendi. Düzenlenen...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi (TYB) tarafından 29 Mart-04 Nisan Kütüphaneler Haftası münasebetiyle Kule Site'de bir program düzenlendi. Düzenlenen programa gazetemiz yazarları Zeki Oğuz ve Seher Aydın'ın yanı sıra Cemil Paslı, Hüzeyme Yeşim Koçak, Kazım Öztürk ve Melahat Ürkmez katıldı.AK Parti Konya milletvekili Sami Güçlü ve Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Köseoğlu'nun da yazarlara kitap imzalattığı program oldukça renkli geçti. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği buluşmada yazarlar, gelen insan sayısının beklediklerinden fazla olduğunu söylediler. Küçük çocukların da ilgi gösterdiği buluşmada yazarlar okurlarıyla buluşmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Programı düzenleyen TYB Konya Şubesi'ne teşekkür eden gazetemiz yazarlarından Zeki Oğuz, en büyük sorunlarının bu tür kültürel etkinliklerin fazla olmaması olduğunu ifade etti.

Kültürel etkinlikleri düzenlenmenin belediyelerin ve kültür müdürlüklerinin görevi olduğunu savunan Zeki Oğuz, "Yazarlar ile okurları buluşturan bu tür programlar daha fazla olmalıdır. Bu buluşmaları düzenlemek de belediyeler ve kültür müdürlüğünün görevidir. İnşallah bu görevi yerine getirirler. Bizim gibi yazarların kültürel etkinliğe olan sevgisi herkes tarafından bilinmektedir" dedi. İmza gününe beklediklerinden fazla insan geldiğini söyleyen Cemil Paslı ise, bu tür organizasyonların her yıl düzenlendiği takdirde ilginin daha da artacağına inandığını ifade etti.

DAHA ÇOK ETKİNLİK DÜZENLENMELİ

Belediyelerin ve Kültür Müdürlüklerinin bu tür programları daha fazla düzenlemesi gerekliliğini vurgulayan Kazım Öztürk, "Öncelikle TYB'ye teşekkür etmek istiyorum. İnsanlarımızın bu sayede kitap okuduklarını anlıyoruz. Onların kitap okuduğunu görmek de bizi çok ama çok mutlu ediyor. Kültür Park'ta daha fazla kültürel etkinlik düzenlemesini istiyoruz. Çünkü orasının adı Kültür Park ve adına uygun şekilde programlar düzenlenmeli" dedi.

UMUTVERİCİ BİR GELİŞME

Okumanın alışveriş listesinin en alt sıralarda olduğunu kaydeden Seher Aydın, böyle bir zamanda böyle programların düzenlenmesinin insana umut verici olduğunu belirtti. İnsanların okuyarak her şeyi aşabileceğine inandığını anlatan Aydın, "Gönül ister ki günümüzde bütün problemlerimizi okuyarak ve konuşarak aşabilelim. Ama maalesef günümüzde pek mümkün olmuyor. Ancak buraya gelen insanlar benim için sevinç kaynağı oluşturdu" diye konuştu.

EN ÖNEMLİ SİLAH: OKUMAK

Okurlarla buluşmanın insana edebiyatçı, yazar olduğunu hatırlattığını belirten Hüzeyme Yeşim Koçak, "Bu sayede yaşadığımızı anlıyorum" dedi. Seslerini, yazdıklarını okurlarla buluşturmanın en büyük arzusu olduğunu ifade eden Koçak, "Biz bu tür programlar sayesinde yaşadığımızı anlıyoruz. Bize bu imkânı sağladığı için TYB'ye teşekkür ediyorum. Bizlere yaşadığımızı hatırlattı" dedi. Melahat Ürkmez ise kültür emperyalizmine karşı en büyük silahın okumak olduğunu savundu. Okumayan toplumların kültür emperyalizmine maruz kaldığının altını çizen Ürkmez, okumanın öneminin anlaşılması gerektiğini söyledi. En büyük isteklerinin kitap fiyatlarının düşürülmesi olduğunu belirten Ürkmez, bu sayede daha fazla kişinin kitap okuyacağına inandığını söyledi. Bu sayede kültür emperyalizminin de önüne geçilebileceğini ileri süren Ürkmez, bu konuya bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Memleket 04.04.2010

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.