Yetim Çocuklar Kampanyasına Sahip Çıkalım

Yetim Çocuklar Kampanyasına Sahip Çıkalım

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi etkinliklerine hız kesmeden devam etmektedir. Hafta sonu, Rida, İnsani Yardım Derneği ile işbirliği yapılarak bu...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi etkinliklerine hız kesmeden devam etmektedir. Hafta sonu, Rida, İnsani Yardım Derneği ile işbirliği yapılarak bu yıl ki 36. Program İl Halk Kütüphanesi Salonu'nda gerçekleştirildi. Rida yöneticileri Mehmet Şahin ve Tamer Kalender, RİDADER faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdiler. Dernek Başkanı Mehmet Şahin, hizmette hedef kitlenin önce yetimler, sonra özürlüler ve kadınlar olduğunu anlattığı Konuşmasında; özetle;1900'lü yılların başında Afrika kıtasında yaklaşık 10 milyon kadar Hıristiyan nüfusun yaşadığını, bu rakamın 1970'lerde 70 milyona çıktığını, şu anda ise 400 milyonu geçtiğini belirtti. Sürekli artan Hıristiyan nüfusun ana sebebi olarak, Birleşmiş Milletler aracılığı ile yapılan çalışmalar sonucu bölgenin Misyonerler tarafından kuşatılmış olduğundan ve aynı zamanda İslam ülkelerinin bölge ile ilgilenmemeleri sonucu bu olumsuzlukların oluştuğunu, son dönemlerdeki çabalarla bu boşlukları doldurmaya çalıştıklarını ifade etti.

Dernek Başkan Yardımcısı Tamer Kalender, konuşmasının başında Afrika'da milyonlarca insanın mülteci durumuna düşerek kamplarda yaşamak zorunda kaldığını Video görüntüleri eşliğinde anlattı. Sudan da derme çatma çadırlardan oluşan yaklaşık olarak 700 bin insanın yaşadığı kamptan görüntüler hakikaten bırakınız Müslüman olanı, birazcık İnsani değerleri bünyesinde barındıranları bile derinden sarsacak konumdaydı. Kampın bulunduğu bölüm dört ay çok yoğun yağmurların altında, esen fırtınalarla, açlıkla mücadele edilmesi gereken konumdadır. Mülteci kamplarında kurdukları aş evleri sayesinde binlerce insanın karnını doyurduklarını ve açtıkları Camiler ve Medreselerde verdikleri eğitimlerle de bölgede İslam'ı canlı tutmaya çalıştıklarını söyledi. Yetimlerin İslam Dininde çok özel bir yeri olduğunu belirten Kalender, "İslam Peygamberi Hazreti Muhammed(s.a.s.) de bir yetimdi. Kuran-ı Kerimde yetimler ve hakları ile ilgili (Bakara, En'am, Nisa, Duha, Maûn )sûrelerinde ayetler var.Biz RİDADER yöneticileri, yetim bir Peygamberin getirdiği dinin mensupları olarak yetimlere yardım konusunda kendi üzerimizde ayrı bir mesuliyet hissediyoruz.

Yetim çocukların zeki olanlarının misyonerler tarafından özel olarak seçilerek eğitildiğini, eğitilen bu çocuklar'ın Hıristiyanlaştırıldığı aktarıldı. Eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine dönenler 'in bir aileleri olmadığı için de kendilerini yetiştiren misyoner okullarını aile olarak kabul ettikleri ve aile kabul ettikleri bu okulların yararına çalıştıkları anlatılmıştır. Bazı yetim çocuklar da organ mafyası tarafından kaçırılarak pazarlanıyor. Bizler bu zeki çocukların misyonerlerin eline düşmesini önlemeye çalışıyoruz. Bu çocukları açtığımız okullarda İslami kurallar çerçevesinde eğitip, iyi Müslümanlar olarak yetişmelerine çalışıyoruz diyerek konuşmasını tamamladı.

Ayrıca bahsettiğim yetim çocuklara sahip çıkma projesini en geniş ve kapsamlı manada yürüten sivil toplum örgütlerimizde mevcuttur. Onlardan da bahsetmek istiyorum. İnsani Hak ve Hürriyetler (İHH) İnsani Yardım Vakfı-Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) yetim sponsorluğu projesi ile bakımını üstlendiği çocukların sayısını 100 bine ulaştırdı.100 bin yetim çocuğumuza dönem dönem yardımcı olunmaktadır. Hidayet Yılmaz kardeşim, 35 bin yetim çocuğumuzun da bütün ihtiyaçlarının karşılandığını bilgisini verdiler. AYDER'in yeni projesi 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' ile de okullardaki öğrencilerin yetim öğrencilere yardımcı olması amaçlanıyor. Yapılan proje ile ilgili bilgi veren İHH-AYDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Yetim Birimi Sorumlusu Hidayet Yılmaz, okulların ve sınıfların kampanya ile yetim çocuklara aylık 90 TL, yıllık da 1080 TL yardım yapabileceklerini söyledi. Başkan Hidayet Yılmaz,açıklamasında; "Mağduriyetlerin yaşandığı coğrafyalarda tehlikeler karşısındaki en korunmasız grup yetim ve kimsesiz kalan çocuklar. Savaşların ve felaketlerin eksilmediği dünyamızda yaklaşık 200 milyon çocuk anne-babasından birini ya da ikisini kaybetmiş durumda. Kuruluşumuzdan bu yana İHH-AYDER olarak, yetim destek çalışmalarımız beş kıtada on binlerce çocuğa, sağlık, gıda, eğitim imkanı sağlamıştır. Belli günlerde yapılan yardımlarla sorunun çözümünün mümkün olmadığının bilincinde olan vakfımız, yetimlere kendi ayakları üzerinde durana dek sürekli bakım sağlayabilmek amacıyla 2007 yılında Yetim Sponsorluk Destek Sistemi uygulamasını başlatmıştır. Amacımız bu yardımlaşmalar sayesinde çocuklarımıza, elindeki nimetin kıymetini bilmeyi, başkalarını düşünebilmeyi, kısacası paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğretmektir" diyerek a tamamlamıştır.

Ridader'in Sudan, Somali v.b. yerlerdeki bir yetim'in aylık gıda gideri sadece 25 TL., İHH İnsani Yardım Vakfı- Anadolu İnsani Yardım Derneği AYDER'in bir yetim çocuk masrafı; (eğitim, giyecek, yiyecek,sağlık) 90TL. Bütün kardeşlerimizi bu güzel hizmetlere yardımcı olmaya davet ediyorum. Yaptıkları çok güzel hizmetleri vesilesi ile destek olan, yardımları yetimlere ulaştırmak için çok yoğun çaba sarfeden ve emeği geçen bütün kardeşlerimizden Rabbim razı olsun. Sıhhat ve afiyetler dilerim.

Kaynak;Yenikonya
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.