ZARİFÇE BİR ÇOCUK ŞENLİĞİ

ZARİFÇE BİR ÇOCUK ŞENLİĞİ

Her sene büyük Şair Zarifoğlu anısına düzenlenen şenliği, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi müdavimleri ile TYB Çocuk Akademisi'nin ortak...

A+A-
Her sene büyük Şair Zarifoğlu anısına düzenlenen şenliği, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi müdavimleri ile TYB Çocuk Akademisi'nin ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi. Zarifoğlu'nun çocuk yazarı kimliğine atfen yapılan şenlikte çocuk kitapları okunup, şenlik bağlamında üstadın kitapları katılımcı bütün çocuklara dağıtıldı. Çeşitli oyun ve animasyonların da yer aldığı programın bu seneki konuğu ise çocuk edebiyatçısı H. Salih Zengin oldu. Osman Bozdemir'in sunumuyla gerçekleştirilen programda H. Salih Zengin de çocuk okurlarıyla bir araya gelerek Zarifoğlu'nu anlattı. Programın bir diğer sürpriz konuğu da HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'tu. TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdulmelik Ötegen, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın-Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu,HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Milletvekili Şeref Malkoç, HAS Parti Konya İl Başkanı Veli Tolu ve çok sayıda çocuğun katıldığı şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.

ZARİFOĞLU'NUN ESERLERİYLE ÇOCUKLARIMIZI TANIŞTIRALIM

TYB Çocuk Akademisi ve Konya Büyükşehir Belediyesi öğrencilerinin birlikte hazırladığı halk oyunları gösterisiyle başlayan program H. Salih Zengin'in sunumuyla devam etti. Tüm katılımcıları çocuk şairleri, yazarları ve anneler için bir dakikalık ayakta alkışa ve ıslığa davet eden Zengin şöyle konuştu: "Siz çocukların ve biz büyüklerin en çok sevdiği kişiydi Cahit Zarifoğlu. Kendisini şükranla anıyorum. Cahit Zarifoğlu kitaplarında çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiğini çok iyi biliyordu. Hatta katırı aslanın sırtına bindirecek kadar da muzipti. Bence anne ve babalar çocuklarına Zarifoğlu'nun eserlerinden almalılar. Eğer çocuklar okumakta zorluk çekiyorsa onlar okumalılar." Zengin konuşmasının sonunda Zarifoğlu'nun ruhuna Fatiha okunması için katılımcılara seslendi.

HEPİMİZ BİR DÖNEM ZARİFOĞLU'NU OKUDUK NE KADAR BÜYÜK OLSAK DA

Ardından sahneye davet edilen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta M. Ali Köseoğlu olmak üzere tüm TYB müdavimlerine teşekkür ederek, tebrik etti. Zarifoğlu'nun hem diliyle hem de zekasıyla çok değerli bir yazar olduğunu belirten Kurtulmuş, "Hepimiz bir dönem Cahit Zarifoğlu'nun eserlerinden okuduk. Yaşımız büyüktü ama onun kitaplarını okumaktan büyük keyif alıyorduk. Özellikle Yürek Dede ve Padişah eseri hepimizin baş tacı etmesi gereken önemli bir eser diye düşünüyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KÜLTÜRÜMÜZ İLE ÇOCUKLARIMIZI BULUŞTURDUK

Programla ilgili açıklamada bulunan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu da "Geleneksel olarak düzenlenen Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği bu yıl "Zarifçe Gülümsemek" başlığı altında gerçekleşti. Çocukların yanı sıra büyüklerin de çocukça saatler yaşayacağını ümit ettiğimiz programda hem rahmetli Cahit Zarifoğlu'nu andık hem de şehrin çocuklarına bu ismi hatırlatarak kültürümüz ile çocuğun buluşmasını sağladık" dedi.
Osman Bozdemir'in sunumuyla devam eden şenlikte, çocuklar tarafından hazırlanan mehteran, şiir ve pandomim, Ali Erdem Altıparmak'ın bağlama konseri, Rumeysa Bozdemir ve Selçuk Yurtsever'in şiirleri, büyüklere şiirler bölümünde de Ahmet Demirkirişçi'nin şiirleri yer aldı. Programın sonunda Konya'nın kültürel oyunlarından carkcurk oynandı.

****

****

****

****

****

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.