2020 Kültürel Etkinlikler Basın Toplantısı

2020 Kültürel Etkinlikler Basın Toplantısı

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 2020 Yılı Kültürel Etkinlikler Takvimini Açıkladı. 2020 Yılında 11 ayda 42 Program yapılacak. #ŞEHRE SÖZÜMÜZ...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 2020 Yılı Kültürel Etkinlikler Takvimini Açıkladı. 2020 Yılında 11 ayda 42 Program yapılacak.

#ŞEHRE SÖZÜMÜZ VAR

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi şehrimizde çeyrek asırı doldurmuş kamu yararına çalışan bir sivil kuruluş olarak her yıl olduğu gibi 2020 yılında da kültürel etkinlikler takvimini planladı ve yıl boyu sürecek faaliyetleri başlatıyor.

Bu sene de yine dolu dolu, eğitici, hatırlatıcı, yapıcı, temel değerlerimizle örtüşen, milli- manevi birlikteliğimizi kuvvetlendiren, geçmişi bugün daha iyi anlamlandıran, geleceğe yol ve yön göstermeye çalışan nitelikli programlarla Konya’mıza kültür sanat camiasına “şehre sözümüz var” sloganıyla virâ Bismillah diyoruz.

Kültür, edebiyat, tarih, düşünce, bilim, sinema ve musikî alanlarında 11 ay boyunca 42 programla her cumartesiye anlamlı bir kayıt ’da  düşeceğiz.

Değerli yönetim kurulu üyelerimizle birlikte yaklaşık bir aydır yoğun araştırma, tespit ve çalışmalarımız neticesinde insanımıza, şehrimize, vatanımıza dair dünden bugüne, bugünden yarına söylenmiş ve söylenecek olanlarla, yazılmış ve yazılacak olanlardan bir kısmını da Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi çatısı altında söylensin, kayıtlara girsin diye konferanslar, sohbetler, paneller, sempozyumlar, sinema gösterimleri, anma etkinlikleri tertipledik.

Bu çerçevede İbn-i Arabi, Sadreddin-i Konevi, Mevlânâ Celaleddin-i Rumi, Farabi, ibn-i Sina, Yunus Emre ve Gazneli Mahmut’a kadar düne ait düşünce dünyamızın yıldızlarının bize neler söylediklerine kulak vereceğiz. 

     Kültür adamlarının ve ilgililerin dikkatine bu yıl ayrıca sunmayı düşündüğünüz Arif Nihat Asya, Ömer Seyfettin, Nuri Pakdil, Orhan Kemal, Mehmet Akif Ersoy, Kemal Tahir, Selçuk Es ve Sezai Karakoç gibi yakın tarihimizin edebiyat, sanat ve düşünce alanındaki diğer değerlerini de anıp/anlayacağız.

Bu yıl ki etkinlik takvimimizde Konya’mızın tarihten günümüze ramazanları nasıl geçirdiğine dair sohbetler de yer alacak.

10. Mevlânâ Şiir Şöleninde yine Türkiye'nin dört bir yanından şairler Mevlânâ'nın gel çağrısıyla Haziran sonunda dergâhta buluşup şiir okuyacaklar.

            Şehrimize, şiirimize, öykümüze, medeniyetimize dair programlarımızla birlikte “yazılacak çok şeyimiz var” adıyla tarihi yerlere gezilerimiz bu yıl da devam ediyor.

             8 Şubat Cumartesi günü ilk programımızda Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı değerli büyüğümüz düşünce adamı D. Mehmet Doğan ağabey “Fotoğrafın Bütününe Bakabilmek” başlığıyla 1914-1923 yılları arasını, tarihi seyriyle bizlere tahlil edecek.

Asırlardır İlim ve sanatın, hak ve hakikatin ışığı olarak insanlığı ve dünyayı aydınlatan güzel şehrimiz Konya'da kültür, sanat, edebiyat, düşünce ve bilim adına yapacağımız faaliyetlerimize ilgili herkesi yönetim kurulumuz adına davet ediyor, saygılar sunuyorum.

Ahmet Köseoğlu'nun 2020 Kültürel Etkinlikler Tanıtım Basın Toplantısı Haber Metnidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.