Mevlânâ-Mevlevilik Algı ve Anlatıları

Mevlânâ-Mevlevilik Algı ve Anlatıları

Mevlânâ-Mevlevilik Algı ve Anlatıları

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin düzenlediği panelde Hz. Mevlânâ ile ilgili yanlışlar ele alınacak.
 Mevlânâ üzerine yapılan yanlışlar konuşulacak
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinin, Hz. Mevlânâ’nın 749.  Vuslat yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Mevlânâ-Mevlevilik Algı ve Anlatıları” üzerine düzenlediği panel 17 Aralık Cumartesi günü Kültürpark’taki İl Halk Kütüphanesi Salonunda yapılacak. Mevlânâ ile ilgili yanlış ve kasıtlı anlatım ve aktarımlara cevap verilecek olan program saat 13.30’da başlayacak.


Doç. Dr. Nuri Şimşekler’in panel başkanı olduğu programda Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu’da açılış konuşması yapacak. Panele Prof. Dr. Ahmet Tarhan, Prof. Dr. Ali Temizel, Prof. Dr. Hayri Kaplan, Prof. Dr. Secaattin Tural ve Dr. Hülya Uzun’un konuşmacı olarak katılacağı bilgisini veren TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu “Hocalarımız Sosyal medyada Hz. Mevlânâ’ya ait olmadığı halde ona aitmiş gibi paylaşılan sözleri değerlendirecek. Yazılan ve tercüme edilen eserlerin yetkinliği, yanlışlığı ve nasıl olması gerektiği de programımızın bir diğer konusu” dedi.
Ehil olmayan kişilerce uygun olmayan mekânlarda yapılan semalar ile düğünlerde, işyeri açılışlarında ve tatil yerlerinde animatörlerce sema icra edilmesi ve Mevlânâ, semazen ve mevlevilik figürlerinin ticari metaya dönüştürülmesi ile romanlarda yanlış aktarılan Mevlânâ-Şems-i Tebrizi ve Kimya Hatun’un gerçek dostlukları ile Mevlânâ aitmiş gibi aktarılan yanlış metinler de panelde ele alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.