BAHADIROĞLU KONYA'DA ÇANAKKALE'Yİ ANLATTI

BAHADIROĞLU KONYA'DA ÇANAKKALE'Yİ ANLATTI

Şehir Konferansları kapsamında Konya'da "Şehir ve Çanakkale Ruhu" isimli konferans veren Araştırmacı-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, "Çanakkale Osmanlı'nın...

A+A-
Şehir Konferansları kapsamında Konya'da "Şehir ve Çanakkale Ruhu" isimli konferans veren Araştırmacı-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, "Çanakkale Osmanlı'nın son sözü; Cumhuriyet'in ön sözüdür" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin 2012 Kültürel Etkinlikleri devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından düzenlenen Şehir Konferansları kapsamında Araştırmacı-Yazar Yavuz Bahadıroğlu "Şehir ve Çanakkale Ruhu" isimli konferans verdi. Programı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Konya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tahir Yüksek ve TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'nun yanı sıra çok sayıda izleyici ilgiyle takip etti.

EN BÜYÜK GÜÇ YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜDÜR

Bahadıroğlu, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen konferansta, bir toplumun en büyük gücünün yetişmiş insan olduğunu, ailelerin ve devletin görevinin doğru insan yetiştirmek olduğunu söyledi. Çanakkale Zaferi'nin yetişmiş insanların son sözü olduğunu dile getiren Yavuz Bahadıroğlu, "Çanakkale Osmanlı'nın son sözü; Cumhuriyetin ön sözüdür. Çanakkale Zaferi olmasaydı İstiklal Savaşı da olmayacaktı. Çünkü kurtarılacak vatan kalmayacaktı" dedi. Bahadıroğlu, Çanakkale'nin aynı amaçlarla çarpışan farklı unsurların din kardeşliği çerçevesinde can verdiği ideallerde birlik olduğunu da vurguladı.

****

****

****

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.