HÜZEYME YEŞİM KOÇAK ÖZEL SAYISI

HÜZEYME YEŞİM KOÇAK ÖZEL SAYISI

Bir ilk... Akademik Sayfalarda, özel bir sayıda yer alan ilk kadın olmak.Peşinizden nice güzel kadın geleceğini bilerek, genç isimsiz yazı kahramanlarını...

A+A-
Bir ilk... Akademik Sayfalarda, özel bir sayıda yer alan ilk kadın olmak.
Peşinizden nice güzel kadın geleceğini bilerek, genç isimsiz yazı kahramanlarını da düşünerek Onurlanmak. Bir bahar nefesi gibi sarıveren sayfalarda, "hikâyelerin" kâğıdın içinde canlanan hayat. Sözcüklere bulanmak.
Hayatımda "Çarşamba'ların" yeri. Perşembenin gelişini de ilân eder mi?
Maziden fotoğraflar gözünüzün önündeydi. Yazanlarla, yazılanlarla, dönemlerle ilgili kıpırtı, pırıltı, gölgeler, izler. Güzellik içinde güzellik. Bereket içinde bereket. Seyyar, seyyal, cevval kalemdeki hareket.
Geçen kendinle barışık, sevecen yıllar, basamaklar, mürekkebe dalış batış çıkışlar. Bu Kalem sizi sever mi, "Uç! Uç!" desen gider mi?
Geçmiş buğusu, gelecek nasibi, kalem oyası/boyası, hâsılı ötesi. Edebiyat, Sen Canısı!
Bir garip serencam... Yazın'ın hünerli, büyülü parmakları. O ele bir yüzük gibi geçmek. Kim bilir belki.
Nerdeyim? Artık önemi yok. Önemli olan Kudret'i seyretmek. O'na doğru yürümek. Avuçlarınız çıplak. Fakat doldururlar. İçte dışta yüklü, muştulu yağmurlar.
Bir kar tanesi hafifliğiyle kalbe düşmek ve erimek; duyu(rulan)lar. Sonra aşk ısısıyla göğe yükselmek...
Sesinin yerini isteyen kelime grupları, orduları. İçime yazılanlar.
"Hüzeyme Yeşim Koçak Özel Sayısı" yeni bir "Kendi" ile karşı karşıya getirdi beni. Bir hülâsa, çizgi.
Bazen bu yeni Kendi'nin içine saklandım. Bazen dışına çıktım, bazı taştım, bir ara da kaçtım ama çıkan resmin hoşuma gittiğini itiraf etmeliyim. Daha yeni bir Kendi için elimde kalem ve fırça, önümde peşimde kelimelerim beklemekteyim.
Sayın Mehmet Ali Uz Beyefendiye, Sayın Ali Işık'a, sayfa tasarımını yapan sevgili Züleyha Önal'a, gazeteme, özel sayıya katılan dostlara, okurlara, bir kez daha şükranlarımı yineliyorum.
Yeniden doğmak nasıl anlatılır bilmem ki.
...

SİPER OKULU

Meram Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin birlikte düzenledikleri, Sayın Caner Arabacı'nın yazdığı "Siper Okulu" adlı tiyatroyu, Cumartesi günü Konevi Kültür Merkezi'nde öğrencilerle beraber izledik.
Salondaki özlediğimiz havayı, coşkuyu görünce, ne kadar isabetli kararlar alındığını, ne güzel örnekler teşkil edildiğini insan bir kez daha anlıyor. Yazarı ve Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğunu tebrik ediyorum. Bu ileri hamlelerin, katlanarak devamını diliyorum.
Doğrusu, TYB'nin 2012 yılı kültürel etkinlikler takvimi, güçlü programlarıyla göz dolduruyor.
Meram Belediyesi'nin 14 Mart Çarşamba sabahı, TYB Konya Şubesi üyeleri ve gazetecilerle yaptığı kahvaltılı basın toplantısında da, Sayın Serdar Kalaycı'dan kültürel belediyecilik yönünde müjdeli haberler aldık. Gönendik.
...

ÇETİN ORANLI

Değerli Yazı işleri Müdürümüz Çetin Oranlı, bir görev değişikliğiyle Ordu'da. Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürlüğüne atanan Sayın Çetin Oranlı'nın nice başarılara imza atacağını biliyor; yeni Yazı İşleri Müdürümüz Sayın Kerem İşkan'a da "Hoş geldiniz" diyorum.

HÜZEYME YEŞİM KOÇAK - MERHABA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.