"Bâki kalan bu kubbede hoş bir sadâ imiş"

"Bâki kalan bu kubbede hoş bir sadâ imiş"

"Bâki kalan bu kubbede hoş bir sadâ imiş" Diyor ya hani şair... En önemlisi de bu herhalde. Bundan yaklaşık 4 yıl evvel tanışmıştık. Bana...

A+A-

"Bâki kalan bu kubbede hoş bir sadâ imiş"

Diyor ya hani şair...

En önemlisi de bu herhalde.

Bundan yaklaşık 4 yıl evvel tanışmıştık. Bana "Ne yapabilirsin?" diye sormuştu. Hala net hatırladığım nazik, beyefendi bir tavırla. Hiçbir şey yapamaz gibi ama her şeyi de yapabilirmiş gibi bakmıştım yüzüne. Şiir yazamazdım ama düz yazıda kalemim fena değildi. Çok iyi bir özgeçmişim yoktu belki lakin dil bilir az buçuk çeviri falan yapardım.

Bunu söyledim. Yüzüme gülümsedi, neler yapabileceğimi görmek ister haliyle. O günden sonra birlikte çalışmaya başladık. Çalıştığımız süre boyunca hep biraz önümde, yolumu açan, yol gösteren; farklı kurumlara geçtiğimde ise yine destekleriyle hep arkamda olandı.

İlk tanıştığımızdaki o hoş tebessüm bugün hala geçerliliğini koruyan bir samimiyetle sürüyor.

Evet, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Kıymetli Mehmet Ali Köseoğlu'ndan bahsediyorum.

Sedasını hoş tutanlar ve hoş bir seda bırakanlardan kendisi.

M. Ali Köseoğlu geçtiğimiz hafta Şube Başkanlığı görevini Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten'e devretti. Bu değişikliğin Konya için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Farklı etkinlikleri bu şehirde görmek istiyoruz. İçinde daha çok gençlerin olduğu etkinlikleri... Ön koltukların değil tüm koltukların dolduğu programların gerçekleştirilmesini diliyoruz. Vatandaşın ilgisine talip bir TYB varken hem kıymet bilmek, hem de takdir etmek gerek.

TYB Konya, kurulduğu günden beri yapmış olduğu etkinliklerle, Konya'yı kültür ve sanat faaliyetlerinde iyi bir yere getirdi. Bunda M. Ali Köseoğlu'nun son yıllardaki çalışmaları reddedilemez. Şimdi Muğla'da yürüttüğü görevinde çok iyi işlere imza atacağını biliyoruz. Kendisine bu vesile ile teşekkür ederiz... Konya'ya kazandırdıklarını unutulmayacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'ten aldığımız iyi haberden bahsedeyim bir de.

Tahir Akyürek'in TYB Konya için yeni bir yer müjdesi verdiği haberini aldım. Bizim Başkan'dan beklentimiz bu yerin hızlıca inşa edilmesi. Ve yeni yerin barındırdığı en iyi imkânlarla meraklılarına açılması.

Bu yeni yapılacak yer Konya'ya, Kadim Başkent'e yakışacak bir yer olacaktır diye umuyorum.

Ben biliyorum ki Başkan Tahir Akyürek, bir şeyi dediyse onu yapan bir isim. Kendisinin ilme, edebiyata ve sanata verdiği önemi de biliyoruz. Konya'ya böyle bir yerin kazandırılması hem Belediyecilik olarak hem yöneticilerin şahsında çok önemli bir imza olacaktır.

Temennimiz yeni bina müjdesinin tez zamanda gerçekleşmesi.

Baki kalacak hayırlı işlerin yapılması temennisiyle...

Kaynak: Memleket Gazetesi - Hümeyra Uslu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.