Bir damla suyuz okyanusta

Bir damla suyuz okyanusta

Her geçen gün artan teknoloji ile övünür dururuz. Bilgisayarlarımızın ucunda koskoca bir dünyanın olduğunu bilerek. Tek tuşla her işimizi halledebiliriz....

A+A-

Her geçen gün artan teknoloji ile övünür dururuz. Bilgisayarlarımızın ucunda koskoca bir dünyanın olduğunu bilerek.

Tek tuşla her işimizi halledebiliriz. Bizler artık modern dünyanın insanlarıyız. Konya'da artık bir Anadolu şehri sayılmaz. Bu kanıya hafta sonu gittiğim geziden vardım. Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde o insanlarla bir araya gelince aslında ne kadar küçük olduğumuzu fark ettim. Bizler şehrin trafiğinde işlerimizin başında boğulurken aslında bir hayalin içinde de yaşıyoruz.

Geçtiğimiz Cuma günü telefonum çaldı. Arayan uzun zamandır konuşmadığım Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu idi. Kısa bir konuşmanın ardından beni yapacakları geziye davet etti. Bende katılabileceğimi söyledim. Açıkçası bu geziden bu kadar zevk alacağımı düşünmeden. Ertesi gün sabahın erken saatinde uyanarak yola çıktık. Otobüste yakından tanıdığım büyüklerimin olduğu gibi sadece yazıları ile tanıdığım yazarlar da vardı.

İlk durağımız Hadim oldu. Burada kısa bir mola vererek Hadimi Hazretleri'nin mezarını ziyaret ederek dua ettik. Ardından asıl hedefimiz olan Sarıveliler'e vardık. Burada bizi unuttuğumuz bir değer karşıladı. Samimiyet. Evet bunu oraya varınca fark ettim. Bizler maalesef ki samimiyetimizi artık kaybetmişiz ve bu duruma da baya alışmışız. Bizi samimi bir şekilde karşılayan o insanları görünce tekrar hatırladık. Hepsine teşekkür ediyorum. Bize tekrar bu duyguyu hatırlattıkları için.

Gerçek Anadolu insanı tüm yoksulluğuna rağmen misafirlerini en iyi şekilde ağırladı. Üstelik bize unuttuğumuz birçok şeyi hatırlatarak. Bizlere en iyi şekilde ev sahipliği yapan Sarıveliler Belediye Başkanı'na teşekkür ediyoruz. Bizlere eşlik edip güzel memleketlerini bize tanıtan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Son durağımız Göktepe Yatılı Bölge Ortaokulu oldu. Buradaki öğrencilerle keyifli birkaç saat yaşadık. Oldukça genç ve başarılı öğretmenlerinin yanında burada bulunan öğrencilerin başarıları herkesi duygulandırdı. Eğitimin tüm zorluklara rağmen ne kadar önemli olduğunu gördük. Tüm bunların yanında Sarıveliler doğası ile insanı büyülüyor. Herkesin görmesi gereken bir yer. Tabi ki bu güzelliği kirletmemek umudu ile.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.