ÇOCUKLARIMIZA SUNDUĞUMUZ EDEBİ ESERLER ANNE SÜTÜ KADAR ÖNEMLİ VE HAYATİDİR

ÇOCUKLARIMIZA SUNDUĞUMUZ EDEBİ ESERLER ANNE SÜTÜ KADAR ÖNEMLİ VE HAYATİDİR

ÇOCUKLARIMIZA SUNDUĞUMUZ EDEBİ ESERLER ANNE SÜTÜ KADAR ÖNEMLİ VE HAYATİDİR

A+A-

Mevlana Kalkınma Ajansı (Mevka) Desteğiyle Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nde Doç. Dr. Ahmet Akman’ın Proje Koordinatörlüğü ve Şair Vural Kaya’nın Atölye Koordinatörlüğünde başlayan Yazarlık Atölyesi derslerinde bu hafta Atilla Yaramış ders verdi. 

 

Yaramış’ın  “Çocuk ve Gençlik Edebiyatı” dersi  ile devam eden yazarlık atölyesinin tamamlanmasına altı konu kaldı.

 

Çocuk ve Gençlik Edebiyatının hem dünya hem de Türk edebiyatı içerisindeki tarihsel süreci hakkında bilgi veren Yaramış, çocuk ya da gençlik edebiyatı gibi bir daraltmanın her daim eleştiri konusu olduğunu da ifade etti. Çocuklarımıza sunulan edebi ürünleri "anne sütü"ne benzeterek "Bir bebek için anne sütü ne kadar önemli ve hayati ise çocuklarımıza sunduğumuz edebi eserler de o kadar önemlidir. İlerisi için büyük bir yatırımdır" dedi. Çocukların hayal dünyalarını edebiyatın gücünden faydalanarak geliştirmenin yolunu, onları doğru eserlerle buluşturmaktan geçtiğini söyleyen Yaramış, Dünya ve Türk edebiyatından çocuklara yönelik eserler veren önemli isimlerden bahsetti.

Bir sonraki konu olarak Ali Saçıkara ile “Yazma Teknikleri” dersi işlenecek olan atölyede toplam 16 konuda 32 ders verilecek.

 

whatsapp-image-2023-01-30-at-10-21-15-1.jpegwhatsapp-image-2023-01-30-at-10-21-15.jpegwhatsapp-image-2023-01-31-at-10-59-31.jpegwhatsapp-image-2023-01-30-at-10-21-14-1.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.