TYB’NİN GENÇ YAZARLARI  ATÖLYE DERSLERİNİ BİTİRDİ

TYB’NİN GENÇ YAZARLARI ATÖLYE DERSLERİNİ BİTİRDİ

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin Mevlana Kalkınma Ajansı (Mevka) işbirliği ile düzenlediği Yazarlık Atölyesi’nde ders programı tamamlandı.

A+A-

Doç. Dr. Ahmet Akman’ın Genel Koordinatörlüğü ve Şair Vural Kaya’nın Atölye Koordinatörlüğünde sürdürülen projenin son derslerini Yönetmen Şenol Çöm, Doç. Dr. Ahmet Akman ve Mustafa Ünal verdi.

SİNEMA YAZARLIĞININ ÖNEMLİ NOKTALARI

Lisans ve Yüksek Lisans seviyesindeki öğrencilerin ilgi gösterdiği Yazar Atölyesinde Sinema Yazarlığı dersini Selçuk Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Şenol Çöm işledi. Verdiği teorik bilgilerin yanı sıra çekip yönettiği filmlerden de gösterimler yapan Çöm film yapım süreci ile ilgili deneyimleriyle Konya’nın hangi bölgelerinde ne tarz çekimler yapılabileceğini de anlattı.

senol-com4.jpegsenol-com2.jpegsenol-com.jpegsenol-com3.jpeg

EDEBİYAT HUKUKU DERSİ

Yazar Atölyesinin son dersinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Akman ve Mustafa Ünal telif hakları, edebiyat ve hukuk ilişkisini anlattı.

Görsel sunum da yapılan derste “Kitap Bastırmak İçin Ne Yapmalı?” ve “Eser Sahibinin Telif Hakları” konuları üzerinde duruldu. Akman “Bir eserin yayımlanmasının ardından yazarın haklarının kapsamının neler olduğu ve bu haklarını nasıl koruyacağı önemlidir. Yazarın eseri üzerindeki hakları dendiğinde akla doğrudan telif hakkı gelecektir. Telif hakkı ülkemizde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile düzenlenmiştir” diye konuştu.

akman.jpegakman-2.jpegakman-3.jpegmustafa-unal.jpeg

26 Kasım’da başlayan Atölyede Kemal Kahramanoğlu, Raşit Keskin, Saim Sakaoğlu, Hüzeyme Yeşim Koçak, Ayşegül Genç, Bekir Biçer, Vural Kaya, Ahmet Çaycı, Atilla Yaramış, Ali Saçıkara, Sait Mermer, Ahmet Köseoğlu, Yağmur Küçükbezirci, Şenol Çöm, Ahmet Akman ve Mustafa Ünal tarafından 16 konuda toplam 32 ders verildi.

Eğitim sırasında metin egzersizleri de yapan öğrencilerden program sonunda Konya’yı tanıtan yazılar yazmaları istendi. Yazarlık eğitimi alan gençler böylelikle Konya’nın tanıtımına da katkıda bulunmuş olacaklar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.