ERHAN AFYONCU KONYA'DAYDI

ERHAN AFYONCU KONYA'DAYDI

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Üniversitesi ile birlikte düzenlediği Şehir Konferansları, Doç. Dr. Erhan...

A+A-
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Üniversitesi ile birlikte düzenlediği Şehir Konferansları, Doç. Dr. Erhan Afyoncu'nun "Şehir ve Tarih" isimli konferansı ile devam etti. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen konferansta bir milletin tarihle ilgilenmesinin önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Erhan Afyoncu, Türkiye'de yakın zamanlara kadar kendi tarihimizin dünyada hiçbir millette olmadığı kadar rafa kaldırılmaya çalışıldığını söyledi. Avrupa'nın dışından gelip Avurapa'ya hakim olan, Avrupa kültürü ve medeniyeti içinde asimile olmayan tek milletin Türkler olduğunu dile getiren Afyoncu, "Koskoca İngiltere'nin Belçika ve Hannover'deki ufak toprakların dışında Avrupa'da toprağı olmamıştır. Ancak Hinduları, Pigmeleri, Kızılderelileri idare etmiştir. Osmanlı İmparatorluğu ise insanlık tarihinin geliştiği ana bölgelerde 600 yıla yakın hüküm sürmüştür. Çok derin izler bırakmıştır. Bu izler bugün her yerde karşımıza çıkıyor. Doğu dünyasında artık bölgenin sahibinin olmadığı intibaı var. Osmanlı yıkıldıktan sonra bu bölge yetim kaldı" dedi.

13. YÜZYILDAKİ KAOSTA ÖNEMLİ İSİMLER ÇIKTI

Afyoncu, 13. yüzyılın en büyük kaos dönemlerinden biri olduğu halde Türk tarihinin önemli isimleri olan Mevlana, Yunus Emre ve Hacı Bektaş'ın bu yüzyılda çıktığını, o kaostan sonra Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğunu da sözlerine ekledi. Konferansın sonunda Doç. Dr. Erhan Afyoncu'ya teşekkür ederek Mesnevi hediye eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Afyoncu'yu tekrar Konya'da görmek istediklerini dile getirdi. Eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Konya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu da Afyoncu'ya çeşitli hediyeler verdi.

****

****

****
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.