Fevzi Günüç vefat etti

Fevzi Günüç vefat etti

Uzun zamandır kanser tedavisi gören Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Günüç, hayatını kaybetti. Yıllarını...

A+A-

Uzun zamandır kanser tedavisi gören Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Günüç, hayatını kaybetti. Yıllarını hat sanatına ve öğrencilerine harcayan Günüç, çevresi ve öğrencileri tarafından çok seviliyordu. Merhum Günüç'ün cenazesi, bugün (22.04.2013) Hacıveyis Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'na defnedilecek.

TYB KONYA ŞUBESİ'NDEN TAZİYE MESAJI

TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Prof. Dr. Fevzi Günüç'ün vefatının ardından taziye mesajı yayımladı. Köseoğlu'nun mesajı şöyle: Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, hattat, güzel insan Prof. Dr. Fevzi Günüç'ün vefatını teessürle öğrendim. Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Türkiye'nin saygın fakülteleri arasına girmesini sağlayan, Türkiye'nin önemli hat sanatçıları arasında yer alan Günüç, geleneksel sanatların da filizlenmesinde büyük emek sahibidir. Konya'mız ve Türkiye'miz, "Allah'tan geldik ve yine ona gideceğiz" emri mucibince önemli bir evladını kaybetmiştir. Başta kederli ailesi ve Selçuk Üniversitesi camiası olmak üzere, tüm öğrencileri ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Fevzi Günüç Hocam'a Allah'tan rahmet diliyorum.

FEVZİ GÜNÜÇ KİMDİR?

1956'da Konya'da doğdu. 1979 yılında Konya yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. 1980-1986 yılları arasında T.C. Kültür Bakanlığı, Konya müze Müdürlüğü, Mevlana Müzesi Asistanlığı görevlerinde bulundu. 1982 yılında dışarıdan Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde hat dersleri öğretim görevlisi olarak göreve başladı. 1986 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü hüsn-i hat okutmanı olarak çalışmaya başladı.1985-1987 yılları arasında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini, 1991 yılında da doktorasını tamamladı. "XV.-XX. Yy. arasında Osmanlı Dini Mimarisinde Celi Sülüs Hat Uygulama ve Terkikleri" adıyla doktora tezini yayımladı. 1991 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü'nde "Sanatta yeterlilik" diploması aldı. 1982 yılında Hüseyin Kutlu ile başladığı sülüs-nesih yazı çeşitlerinden 1993 yılında icazet aldı. 1993 yılında Türk İslam sanatları Anabilim Dalında yardımcı doçent, 2002 yılında Geleneksel Türk El Sanatları Eski Yazı Anasanat Dalında doçent ve 2007 yılında ise aynı ana sanat dalında profesör oldu. 2003-2005 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekanlık vekilliği görevini yürüttü. 2005 yılında itibaren Güzel Sanatlar Fakültesi GTES bölüm başkanlığı ve 2007 yılından itibaren de Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevini yürütüyordu. Konya'da kuruculuğunu yaptığı Destegül Güzel Sanatlar Mektebi çatısı altında Gelenekli Türk Sanatlar faaliyetlerinin yürütülmesine katkı sağladı. Günüç'ün yurt içi ve dışında karma ve kişisel sergilerinin yanı sıra alanında yayımlanmış kitap ve makaleleri bulunuyor.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.