KUTLU DOĞUM NAATLARLA KUTLANDI Peygamber sevgisi salona sığmadı

KUTLU DOĞUM NAATLARLA KUTLANDI Peygamber sevgisi salona sığmadı

Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Programı Aziziye Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla...

A+A-

Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Programı Aziziye Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Şair Prof. Dr. Nurullah Genç'in konuşmacı olarak katıldığı programa Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, edebiyatçılar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

PEYGAMBERİMİZİ ÇOK SEVİYORUZ

Programın açılışında konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Konya'da kültür ve sanatın adresi olamaya devam ettiklerini, Kutlu Doğum vesilesiyle de bu anlamlı programı Karatay Belediyesi ile organize ettiklerini kaydetti. Köseoğlu, "Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'i çok seviyoruz. Ona salât ve selam ediyoruz. Bugün bu program vesilesiyle bizleri bir araya getiren onun sevgisidir. Onu çok seviyoruz" dedi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle tertip edilen bu programla Aziziye Kültür Merkezi'nin ilk kez bu kadar bir kalabalığı ağırladığını belirterek hem Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi hem de sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa bu tür kültürel programlara ağırlık verileceğini ifade etti. Peygamber Efendimize duyulan muhabbet ve sevgiden ötürü bir araya geldiklerini dile getiren Başkan Hançerli, Prof. Dr. Nurullah Genç'e de katılımlarından dolayı teşekkür etti.

YAĞMUR ŞİİRİNİN HİKÂYESİNİ ANLATTI

Konuşmaların ardından sahnedeki yerini alan Prof. Dr. Nurullah Genç, "Söz konusu olan Peygamber Efendimiz olunca sözler bitiyor aslında" diyerek başladığı konuşmasında Sanat ve Hayat başlığı altında kendisinin kaleme aldığı Yağmur Şiiri'nin nasıl çıktığını anlattı. Detaylı bir şekilde hayatını, çocukluğunu, yağmur şiirine kadar olan zamanın nasıl geçtiğini ve bir naatın bir çocuğun dünyasında nasıl ortaya çıktığına değinen Nurullah Genç, dinleyenleri adeta mest etti. Kendisinin kaleme aldığı "Paylaşabilir misin" ve "Yağmur" adlı şiirleri katılımcılara okuyan Prof. Dr. Nurullah Genç konuşmasının sonunda ayakta alkışlandı. Programın sonunda Şair Prof. Dr. Nurullah Genç'e katılımlarından dolayı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.